Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

[VİDEO] ABD: Fethullah Gülen Hareketi’ni terör örgütü olarak görmüyoruz

Almanya, Fransa, Belçika, Avustralya, Japonya, gibi sayısız ülkenin ardından ABD de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu üzerinden yaptığı girişimlerin aksine Hizmet Hareketi’ni terör örgütü olarak görmediğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin, ‘terör örgütü olarak ilan ettiği Fethullah Gülen Hareketi’ ile ilgili açıklamada bulundu.

Kirby, ABD’nin Gülen Hareketi’ni  terör örgütü olarak görmediğini söyledi. Kirby, başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, “Türkiye resmi olarak Gülen hareketini terör örgütü ilan etti. Bu topluluğun lideri burada yaşıyor, ABD’de yerleşik. Bu harekete karşı ABD’nin duruşu nedir, destekliyor musunuz? Terör örgütü olarak görüyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıtta, ABD’nin Gülen Hareketi’ni terör örgütü olarak görmediğini belirterek “Gülen hareketi, yabancı bir terör örgütü olarak tanımlanmamıştır. Bu konudaki haberleri gördük, konuyla ilgili daha fazla bilgi için bu kararı alan Türk hükümetine sormanız gerek” diye konuştu.

Kirby, “Türkiye’nin sizi bir değil, iki terör örgütüne destek vermekle suçlamasından endişe duyuyor musunuz?” sorusuna “Türkiye’nin bu konuda nasıl tavır takınacağı Türk yetkililere kalmış. Biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz” karşılığını verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü “Fethullah Gülen için resmi bir iade talebi oldu mu” sorusuna ise verdiği  yanıtta da, “Bildiğiniz gibi biz iade konularına ilişkin açıklamalarda bulunmayız, bunu yapmayız” diye konuştu.

| UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]