Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ VE VİDEO] Azerbaycan’ın Cumhuriyet Günü Kiev’de kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyet’inin kuruluşunun 98. yıldönümü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de coşkuyla kutlandı.

Azerbaycan’ın Ukrayna Maslahatgüzarı Nazım Aliyev’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona; Ukrayna devlet erkanı, Kiev’deki dış misyon şefleri, Azeri diasporasının önde gelen isimleri, akademisyenler, sanatçılar, basın mensupları, işadamları ve Azerbaycanlı öğrenciler katıldı.

Bakü’nün Kiev Büyükelçiliği bahçesinde gerçekleşen Cumhuriyet Günü resepsiyonu Azerbaycan ve Ukrayna milli marşlarının okunmasıyla başladı

Maslahatgüzar Nazım Aliyev yaptığı açılış konuşmasında, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin 1918 yılında kurulmasının tüm İslam dünyası için tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Nazım Aliyev, Azerbaycan’ın, enerji ve ulaşım güvenliği ile ilgili bugünkü stratejik konumunu, Azerbaycan’ın bağımsızlığı yolunda efsanevi lideri rahmetli Haydar Aliyev’in üstlendiği “hayati” rolü anlattı.

Azerbaycan’da yoksulluk seviyesinin düştüğüne ve ülkesindeki ekonomik reformlara dikkat çeken tecrübeli diplomat Aliyev, Ukrayna ve Azerbaycan bugün arasındaki ilişkiler, dinamik bir biçimde gelişmekte olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Mali Hizmet Başkanı Azeri asıllı Roman Nasirov yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Günü münasebetiyle Azerbaycanlıları tebrik etti. Roman Nasirov, Ukrayna ile Azerbaycan’ın işbirliğinin, karşılıklı saygı, dostluk ve ortaklık ilkelerine dayalı geliştiğini bildirdi.

Geleneksel Azeri mutfağından yemeklerin ikram edildiği resepsiyona, Ukraynalı ve Azeri sanatçılar da seslendirdikleri şarklılarla renk kattı.

Azerbaycan’da, 28 Mayıs 1918’de ilan edilen cumhuriyetin 98. yıl dönümü nedeniyle yurt içi ve dışında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]