Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Schengen uyumlu biyometrkik TC pasaportları sadece 251 dolar!

Avrupa Birliği Komisyonu Türk vatandaşlarına vize serbestisi verilmesi tavsiyesinde bulundu. Schengen uyumlu biyometrik TC pasaportların 1 Haziran’dan itibaren dağıtılacağı bildirildi.

Mevcut çipli denilen pasaportlarla Schengen bölgesi ülkelerine vizesiz seyahat mümkün olmayacak. Ancak 1 Haziran’dan itibaren alınacak pasaportlarla vizesiz seyahat imkanı getirilecek. Bu pasaportların çiplerine AB’nin şart koştuğu biyometrik veriler (parmak izleri ve bazı kişisel veriler) yüklenmiş olacak.

Yeni pasaportlarda fiziki bir değişiklik yer almazken, önceki pasaportlardan farklı olduğunu göstermek için kapak ön veya arka sayfasına bir işaret eklenme ihtimali üzerinde halen konuşuluyor.

Mevcut pasaportlarını yeni çipli pasaportla değiştirmek isteyenlerin ücret ödeyeceği belirtilirken, eski pasaportun kullanım süresi de yeni pasaporta eklenecek. Geçerli süre harcı ödendiğinden yenileme için harç talep edilmeyecek. 1 Haziran’dan itibaren hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik pasaportların da çiplerine de biyometrik veriler eklenmeye başlanacak.

AB ÜYESİ OLMAYAN SCHENGEN ÜLKELERİNE VİZESİZ SEYAHAT

Yeni çipli pasaportlarla Avrupa Birliği üyesi olup Schengen üyesi olmayan Birleşik Krallık ve ve İrlanda Cumhuriyeti’ne vizesiz seyahat mümkün olmayacak.

Yeni pasaportlarla AB üyesi olmayıp Schengen bölgesi ülkeleri arasında yer alan İsviçre, Norveç, İzlanda, şehir devletler statüsündeki Liechtenstein, Andorra ve San Marino’ya vizesiz seyahat mümkün olacak.

Ayrıca, AB üyesi olup Schengen’e dahil olmayan Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’a da vizesiz seyahat edilebilecek.

EN PAHALI PASAPORT TÜRKİYE’DE

Geçtiğimiz yılın kasım ayında yapılan bir araştırmaya göre, dünyanın en pahalı pasaportu 251 dolarla Türkiye’de. 10 yıllık pasaport alabilmek için Türkiye’de asgari ücret alan bir kişi 95 saat çalışmak zorunda.

Şu anda Türkiye’de pasaport defterinin bedeli 82,50 TL. Sertaç Salkur adlı okurumuzun Mayıs ayında 10 yıllık bir pasaportu 620 TL’ye çıkarttı. Bu okurumuz Avrupa’ya gitmek için bir 251 Dolar harcamak zorunda kalacak.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]