Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Meydandaki demir perde komünist ve ulusalcıları ayırdı

Sovyetler Birliğinin Kızıl Ordu’suna karşı, silahlı direnişte bulunan Ukrayna Direniş Ordusu’nun (UPA) kuruluşunun 68’inci yılında ulusalcılar ve komünistler aynı anda başkent Kiev’de eylem yaptı. Polis karşı gurupların bir araya gelmesi ve çıkacak olayları önlemek için meydana demir perde çekti.

Geçmiş yıllarda ulusalcıların gövde gösterisine dönen, milliyetçi ve komünist çatışmasına dönen hadiselerden ders alan Ukrayna polisi, “turuncu devrimin” yapıldığı meydanın çevresini demir barikatlar ile çevirdi.

Kolluk kuvvetleri izin gösteri yürüyüşü yapmak isteyen ulusalcıların bir araya geleceği ara caddelerde de önlem alarak eylemcilerin sayısal çoğunluğu sağlamasını engelledi. Aşırı güvenlik tedbirleri nedeniyle her iki eylemde sönük geçti.

 

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]