Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dinamo Kiev Avrupa Ligi’nde turladı

Ukrayna Liginin en popüler ve büyük kulübüdür aslında Dinamo Kiev; her ne kadar son yıllarda Lucescu`nun gelişi ve Ahmetov`un yatırımları sonucu Shaktar Donetsk ülke futboluna ambargo koymuş olsa da! Ülkenin içinden geçtiği zor ve sıkıntılı günlerde Shaktar Donetsk ile uzun bir aradan sonra kafa kafaya yarışan bir takım oldu tekrar Kiev ekibi.

Bu sezona ise bir dönem Fenerbahçe`de oynamış, eski milli oyuncu Sergiy Rebrov`un önderliğinde başladılar. Rebrov geçen sezon ortası takımı devralmış ve Shaktar`a karşı kupa finalinde kazanan hoca olmuştu. Uzun bir aradan sonra ilk kez bu derece iddialı bir sezon yaşıyor diyebiliriz Dinamo Kiev için ve ilk yarıyı Shaktar`ın 5 puan önünde kapadılar. İkinci yarı henüz başlamadı, bu hafta Pazar günü lig dördüncüsü Metalist Kharkiv ile karşılaşacaklar.

Bu şartlar altında UEFA`da da başarı beklentisi oluşmuş durumda Dinamo Kiev taraftarlarında, yani maça giderken böyle bir izlenim edindik. Nitekim soğuk hava ve yağışa rağmen stadı resmi rakamlara göre 55 bin taraftar doldurmuştu. Yani Dinamo Kiev taraftarları eski günlerine dönüp Shaktar ambargosuna son vermenin ümidi yanında, UEFA Avrupa liginde de beklenti taşıyor gibiydi. En azından izlenimlerimiz ve hislerimiz bu yöndeydi dün akşam.

İlk maçta Fransız ekibi Guingamp karşısında enteresan bir maç oynamıştı Dinamo Kiev. 1-0 öne geçmesine rağmen iki yıldız ismi Yarmolenko ve Belhanda kırmızı kart görmüş, maçı da  2-1 yenik bitirmişlerdi. Deplasman için, hele iki kırmızı kart görmüşken çok kötü  bir sonuç değildi aslında.

Bu şartlar altında başladı maç: Dinamo Kiev`in üretken diyebileceğimiz oyuncuları Lens ve Veleso sahadaydı, Belhanda ve Yarmolenko`nun yokluğunda. Keza ilk dikine koşuyu yapan da Portekizli orta saha oyuncusu Veleso idi, fakat hemen maçın başında bu koşu kendisine pahalıya patladı ve sakatlanarak oyundan çıktı. Çok kısır bir maç izliyorken, Veleso’nun yerine oyuna giren Lukasz Teodorczyk kornerden gelen ortada Kiev ekibini öne geçirdi. Zaten kilidi açsa açsa bir duran top açar havasında gidiyorken maç… İlk yarıda bir iki cılız pozisyon daha buldu Dinamo Kiev, fakat ikinci yarıya inanılmaz bir tempo ile başladı.

Özellikle anlık ve etkili presler ile kazandıkları topları biran önce rakip kaleye taşıyarak pozisyonlar buldular. İkinci yarının hemen başında Vitali Buyalsky ile böyle bir pozisyon gelişiminde gol buldular. Sonraki dakikalarda da aynı şekilde akıl almaz pozisyonları değerlendiremedi Dinamo Kiev ve Fransız ekibi Guingamp şansının da yardımı ile golü buldu. Turun peşini bırakmak istemeyen Dinamo Kiev penaltı kazandı. Penaltıyı 75. dakikada gole çeviren Gusev, turu getiren golü atarak stadyumdaki coşkuyu katladı.

İLGİNÇ OLAYLAR
Ancak golün hemen akabinde beklenmedik ve enteresan olaylar patladı bir anda Dinamo Kiev kalesinin arka tribünlerinde. O tarafa doğru baktığımda önce bir kaç kişinin sahaya atladığını, güvenlik görevlilerinin ise bu kişileri yaka paça yere indirerek olayları önlemeye çalıştığını gördüm. Buna rağmen beşer onar sahaya atlayan diğer taraftarlar güvenlik görevlilerine saldırdı ve bir anda sahada belki sayıları yüzü aşan bir gurup taraftar gördük. Açıkçası ne olduğunu bilmiyorum, ancak maçın hakemi soyunma odasına gitti diye gördüm! Maçı terk edelim, zira hakem soyunma odasına gittiyse maçı tatil etmiş demektir diye düşüyordum. Fakat daha sonra tribün koridorlarındaki TV`de hakemin tünelin başında beklediğini fark ettim. İsveçli hakem Martin Strömbergsson olaya serinkanlı ve zekice yaklaştı ve maç kaldığı yerden devam etti. Böylece Dinamo Kiev ucuz atlattığı günü tur ile kapadı.

YENİ RAKİP EVERTON
Dinamo Kiev`in çeyrek finale çıkmak için mücadele edeceği rakibi güçlü İngiliz ekibi Everton oldu. Açıkçası çok zor bir kura. 12 ve 19 Mart`ta Everton ile karsılaşacak olan Dinamo Kiev, ilk maçını İngiltere deplasmanında oynayacak. Lukaku ve Mirallas gibi iki etkili hücumcunun yanında birçok kalburüstü oyuncuya sahip Premier Lig takımı Everton ve Premier Lig`de an itibariyle yedinci sırada bulunuyorlar. Deplasmanda fizik gücünü ortaya koyarak iyi sonuç alsa, tur şansını en azandan Kiev`e taşısa Dinamo diye beklenti içinde olsam da kuşkusuz turun favorisi Everton olarak gözüküyor.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]