Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Türkiye Ukrayna dostluk grubu başkanı şahin, Ukrayna heyetine yemek verdi

Türkiye Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ukrayna Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Sergiy Paşinskiy ve beraberindeki parlamento heyetine TBMM’de bir öğlen yemeği verdi.

Hüseyin Şahin, yemekte yaptığı konuşmada Ukrayna heyetini TBMM’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Son dönemde iki ülke arasında muhtelif düzeylerdeki siyasi diyalogun derinleştiğini ve bunun memnuniyet verici olduğunu belirten Şahin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun Mart ayında Türkiye’ye gelmesinden sonraki kısa dönemde temasların arttığını ifade etti. 29-30 Mart tarihlerinde de Kültür Bakanı Mahir Ünal’ın Ukrayna’da olduğuna dikkat çeken Şahin, üst düzey bir askeri heyetin de Kiev’i ziyaret ettiğini söyledi.

Ukrayna heyetinin Türkiye ziyaretinin iki ülke arasındaki mükemmel ilişkinin daha da derinleşmesine, askeri ilişkiler ve savunma sanayi alanlarındaki işbirliğinin ilerletilmesi yönündeki çabalara ve parlamentoların desteğinin sağlanmasına katkıda bulunacağı görüşünü savunan Şahin, şöyle konuştu:
“Parlamenter demokrasinin gücüne inanıyoruz. Geçen ay TBMM’de Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubunu kurduk ve dostluk grubunda parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin de üyeleri mevcut.

Demokratik, iyi yönetilen, reform sürecini tamamlamış, kapsayıcı siyasi sisteme sahip bir Ukrayna, Türkiye’nin yanı sıra bölgenin de yararınadır. Reform süreci yoğun bir parlamento mesaisi gerektiriyor. Bu çerçevede Ukrayna’daki zorlu şartlara rağmen milletvekilleri olarak parlamentoda yürüttüğünüz gayretleri takdir ediyor ve destekliyoruz. İnsandan insana temasları da çok önemsiyoruz. Bu bağlamda çatışma bölgelerinde yaralanan veya hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin ailelerini ve çocuklarını Antalya’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Paşinskiy ise son zamanlarda Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin çok dinamik bir şekilde gelişmeye başladığını, iki ülkenin aynı jeopolitik sorunlar ve tehditlerle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Ukrayna’nın iki sene önce Rusya’nın saldırısına maruz kaldığını hatırlatan Paşinskiy, iki yıldır bağımsızlıkları için savaştıklarına dikkat çekti. Türkiye’nin de sorunları olduğunu, hem terör hem de Suriye’nin durumu yüzünden sorunlar yaşadığını belirten Paşinskiy şöyle konuştu:

“Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok yönlü geçmişe sahiptir. Şu an Ukrayna ve Türkiye bölgede barışın tesisi konusunda, terörle mücadele konusunda ortak durumdadır. Özellikle şunun altını çizmek istiyorum ki sadece siyasi ve ekonomik ilişkileri değil, aynı zamanda askeri, savunma ve teknik alanlarda işbirliğini sürdürdüğümüz ülkelerden biri olarak Türkiye’nin önemi bizim için son derece büyüktür ve umarız ki işbirliğimiz bundan sonra daha da güçlenecektir.”

Yemeğe, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Muğla Milletvekili Akın Üstündağ da katıldı.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]