Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna’da DreamECO yarışması gerçekleşti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de okullar arası ekoloji proje olimpiyatı 3. DreamECO ekoloji yarışması 7-8 Nisan 2016 tarihlerinde Ukrayna Milli Ekoloji ve Tabiat merkezinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Meridyen Okulları ve Ulusal Gençlik Merkezi tarafından organize edilen yarışmaya ülke çapından katılım oldu. Ukrayna’nın, 16 şehrinden, 4 farklı kategoride, 77 proje hazırlayan 100 öğrenci kıyasıya yarıştı.

DreamECO’da bu yıl; çevrenin güzelleştirilmesi, ekoloji ve biyolojik-çeşitlilik, enerji ve öz kaynakları ve benim şehrim kategorilerinde yapıldı.

Yarışmada, birinci olan öğrencilere elektronik tablet, ikinci öğrencilere cep telefonu, üçüncü öğrencilere ise elektronik kitap, dördüncü sırayı alan öğrencilere ise flashcard hediye edildi.

Ödül törenine katılan Ekoloji ve Çevre Bakanı Vekili Ganna Aleksandrovna Vronska: “Ukrayna genelinden katılan bütün yarışmacıları burada görmekten çok mutlu oldum. Ekoloji alanında çalışmanın sınırları ve kısıtlamaları yok. Yasadığımız çevreyi ve soluduğumuz havayı temiz tutmak bugünlerimiz ve yarınlarımızın için çok önemli. Sizler gibi ekoloji ve çevre koruması alanlarında çalışan ve bu konularda proje üreten gençlere ihtiyacımız var. Bu yarışmada yer aldığınız için hepinize içten teşekkür ediyorum. Ekoloji ve Cevre bakanlığımız her zaman sizin yanınızda ve destekçiniz olacaktır. Çevremizi koruyalım ve ülkemizi sevelim. Hepinize basarılar diliyorum” dedi.

Katılımcılar doğanın korunması ve temiz bir gelecek için çok ilginç ve orijinal projeler sundu. Zorlu geçen yarışma sonucunda katılımcılar, Ulusal Ekoloji Merkezinde ki değişik sergi salonlarında incelemelerde bulundu. DreamECO yarışması sertifika, ödüller ve hediyeleri takdimiyle son buldu.

DreamECO organizasyon komitesinden yapılan açıklamada; “İnsanlığın çevreyi koruma bilincini arttırmak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için tertip edilmiş DreamECO’yu organize etmekten çok büyük bir mutluluk duyduk. Katılımcılar bize verdikleri çok olumlu etki ile üçüncü DreamECO olimpiyatlarını tertip etmek için gelecek yılı dört gözle bekler olduk.” denildi.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]