Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna Başbakanı Yatsenük’ün istifası mecliste

Görevini bırakacağını dün ulusa seslenişte açıklayan, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük’ün istifası bugün meclise sunuldu.

Ukrayna Parlamentosu’nda yapılan toplantıda Halk Cephesi Lideri Maksim Burbak, Başbakan Yatsenük’ün istifa dilekçesini, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Valdimir Groysman’a verdi. Maksim Burbak parlamentoda yaptığı konuşmada Başbakan Yatsenük’ün devletin bekası için istifa ettiğini söyledi.

Pazar günü ulusa seslenişte Yatsenük istifa dilekçesini, 12 Nisan’da parlamentoya sunacağı belirtilmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Şubat ayında başbakanın istifasını istemiş, hükümet krizi başlamıştı. Koalisyon partileri hükümetten çekildiklerini sözlü olarak açıkladılar ama meclise yazılı beyanda bulunmadıkları için kriz ve siyasi belirsizlik devam etmişti.

Ulusa seslenişte Yatsenük görevi süresinde, yeni bir ordu ve polis teşkilatı kurduklarını, ülkesini enerjide Rusya’ya bağımlılıktan kurtardığını belirtmişti.

Yatsenük milletvekili olarak, yeni seçim yasası, anayasa reformu, yargı reformu Ukrayna’nın Avrupa Birliği ve NATO üyeliği için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

MUHTEMEL BAŞBAKAN GROYSMAN

Şimdi ise Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun parlamentodaki bir partiye koalisyon kurma görevi verecek. Petro Poroşenko Bloğu’nun başbakan adayı ise Poroşenko’nun yakın çevresinde yer alan isimlerden, Parlamento Başkanı Vladimir Groysman olarak açıklandı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]