Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moskoflar, Türk ve Ukraynalılara düşman oldu

Rusya Kamuoyu Araştırma Fonu’nun (FOM) yaptığı ankette Ruslara, dost gördükleri ülkeler soruldu. Türkiye, tüm alanlarda büyük düşüş yaşadığı ortaya çıktı.

FOM’un anketine göre Ruslar, Rusya’ya dost ülke olarak Belarus, Çin ve Kazakistan’ı görüyor. Yüzde 68 ile Belarus ilk sırada yer alırken yüzde 56 ile Çin ikinci ve yüzde 50 ile Kazakistan üçüncü oldu. Verilere göre, ilk üç ülke sıralaması Nisan 2014’ten beri değişmedi.

Vatandaşların dost olarak gördüğü ülkeler arasında Hindistan (yüzde 26), Küba (yüzde 15), Brezilya (yüzde 10), Venezuella (yüzde 9), Japonya ve Almanya (yüzde 8), İran ve İsrail (yüzde 7), Fransa (yüzde 6) ve İtalya (yüzde 4) da var.

TÜRKİYE, YÜZDE 20’DE YÜZDE BİRE DÜŞTÜ

Türkiye’yi Rusya’ya dost görenlerin oranı ise yüzde bir olduğu açıklandı. Yine yüzde bir oranında dost görülen ülkeler arasında Ukrayna ve ABD var. Düşürülen uçak olayından önce Türkiye’yi dost olarak görenlerin oranının yüzde 20 olduğu belirtildi.

TÜRKİYE ARTIK DOST DEĞİL

Aynı ankette Ruslara dost olmayan ülkeler soruldu. Katılımcıların yüzde 71’i dost olmayan ülkeler listesinin başına Ukrayna’yı koydu. Yüzde 69 ile ABD ikinci olurken yüzde 63 ile Türkiye üçüncü sırada yer aldı. Düşürülen uçak olayından önce

Türkiye’yi dost olarak görmeyenlerin oranının yüzde 3 olduğu ifade edildi.

EKONOMİK AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYAN ÜLKELER

Halka göre, Rusya’ya ekonomik açıdan önem arz eden ülkelerin başında Çin geliyor. Bu değerlendirmede yüzde 49 ile Çin ilk sırada yer alırken sırasıyla Belarus (yüzde 35), Kazakistan (yüzde 23), Almanya (yüzde 22), Hindistan (yüzde 16), Japonya (yüzde 14), ABD (yüzde 12), Fransa (yüzde 9) ve Ukrayna, İtalya, Brezilya (yüzde 5) bulunuyor.

Türkiye bu kategoride de düşüş yaşadı. Geçen sen yüzde 18’lik orana sahip olan Türkiye yüzde 4 kadar geriledi.

Öte yandan en değerli partner sıralamasında iste yüzde 32 ile Çin, yüzde 16 ile Belarus ve yüzde 8 ile ABD yer aldı.

EN ÇOK ZİYARET EDİLMEK İSTENEN ÜLKE

Ankete göre Rusların yüzde 34’ü en çok Fransa ve İtalya’yı ziyaret etmek istiyor. Geçen seneye göre Fransa’ya gitmek isteyenlerin sayısı yüzde 7 arttığı açıklandı.

Fransa ve İtalya’dan sonra en çok Almanya (yüzde 26), Hindistan (yüzde 24), Japonya (yüzde 23), Çin (yüzde 22), Brezilya (yüzde 18), İsrail (yüzde 16), Küba (yüzde 15), Belarus (yüzde 14), İngiltere (yüzde 13), ABD (yüzde 12) ziyaret edilmek isteniyor. Kazakistan’a gitmek isteyenler yüzde 5’i oluştururken Ukrayna’ya gitmek isteyenlerin oranı yüzde 2.

Düşüş yaşayan Türkiye yüzde 7’de kaldı. Geçen sene bu oranın yüzde 15 olduğu duyuruldu.

FOM’un anketine 53 bölgedeki 104 yerleşim alanından bin 500 kişi katıldı.

HABERRUS.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]