Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaVideo

[VİDEO] Fethullah Gülen: Ayak oyunu peşindeler!

Şovenizm ve kafatasçılık da puttur!

Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı ABD’de, yaşayan Fethullah Gülen Hocaefendi, 23 Nisan’da yayınlanan son videoda, takipçilerine tenvir mesajı verdi ve “Ayak oyunu peşindeler” diyerek uyardı.

Gülen Hocaefendi, “Nur ve Karanlıklar” başlıklı haftanın Bamteli sohbetine, ümit veren şu sözlerle başladı: “Nasıl olsa bir gün güneş doğacak / Her yana yeniden nurlar yağacak / Dere-tepe, ova-oba bucak bucak / Işık gelip karanlığı boğacak!..” Işık gelip karanlığı boğacak…”

BİR KÜNDE PEŞİNDELER, BİR EL-ENSE PEŞİNDELER
Türkiye’de bir takım kimselerin, kendi itibarını yükseltmek için, el-âlem alkışlasın, takdir etsin ve sürüler halinde arkasından sürüklensin diye; “Din”, “İman”, “Cennet”, “Allah” dediğine bir çok insanın iyi niyetle inandığını dikkat çeken Hocaefendi: “Onlara bakışınız: Hüsnü zan. Fakat nereden bileceksiniz ki değişik bir ayak oyunu peşindeler, bir künde peşindeler, bir el-ense peşindeler?!.. Bilemezsiniz; en azından meselenin çerçevesini tahmin edemezsiniz, görüp ettiğiniz şeyler itibarıyla.” dedi.

“BİZİM RAHMETİMİZ GAZABIMIZI AŞACAKTIR”,
AKP’li Fevai Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider”

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser: “Genel başkanımız ve Başbakanımız sayın Tayyip Erdoğan’a biz o kadar bağlıyız ve aşığız ki, bizim için adeta ikinci peygamberdir.”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, partililerin Ankara ziyaretinde “Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum”

17 Aralık’ta ortaya saçılan yolsuzluklara dair AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk de “insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini” öne sürerek karşı çıkmıştı.

Eski Avrupa Birliği (AB) bakanı Egemen Bağış, üstü örtülen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında ortaya çıkan “Bakara, makara” “Bu Bakara iyi makara” diyerek Kuran’la dalga geçmesi gibi AKP’lilerin Erdoğan’ı putlaştıran sözlerine atıfta bulunan Gülen sözlerini şöyle devam etti: “Hani “Dokunmak, ibadettir!” diyorlar ya!.. Hani “Bütün evsâf-ı İlahî’yi hâiz!..” diyorlar ya!.. Ee canım böyle birisini insan, temâşa etmek istemez mi, ona dokunmak istemez mi, onu takdir etmek istemez mi, alkışlamak istemez mi?!.” sözleri akabinde, Kuran’dan, “Ey iman edenler! İmanlarınızı yenileyin.” (Nisâ, 4/136) ayetini okuyarak iman yenileme tavsiyesinde bulundu.

HER YERDE FİTNE ATEŞİ YAKACAKLAR
Çıkacak fitnelere dikkat çeken Gülen:

“Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem) aldanmaz. Aldanmayan, Allah’ın aldatmadığı, aldanmaz. Ama biz aldanırız. Çünkü her zaman bir yâr-ı sâdık ararız, bir sadâkat emaresi görünce de arkasına takılırız ve sonra da hiç bilmeden/bilemeden, farkına varmadan, onun yaktığı ateşte yakılırız. Ve şimdi her yerde o fitne ateşlerini yakıyor, sizleri yakmaya, kül etmeye çağırıyorlar. Ama varsın yaksınlar, kül etsinler…” diye konuştu.

HEPSİNDE, BİR ÇIRPINIŞ SEZİYORSUNUZ.
Yüzde 99,99’u yalan haberlerle algı operasyonu yapıldığını ifade eden Gülen,

“Bakıyorsunuz bir yerde on yere birden göndermede bulunuyor. Onların hepsinde, bir çırpınış seziyorsunuz. Burada, bir kere insan, bir yanlış yola girdi mi, mesela bir kere yalan söyledi mi, o kapı açılmış olur, ikinci yalanı söyler; bir kere iftira etti mi, ikinci iftirayı yapar; bir kere inkâra doğru bir adım attı mı, bir adım daha atar, hafizanallah.” diyerek takipçilerinden; kendi içinde bulundukları zamanı ve sosyal yapıları doğru okumalarını yalana dikkat etmelerini kanmamalarını istedi.

“ŞOVENİZM/KAFATASÇILIK PUTTUR”
Algı operasyonlarına dikkat çeken Gülen şunları söyledi, “Günümüzde, şovenizm/kafatasçılık da ayrı bir puttur.. saraylar, villalar, filolar şeklinde, makamlar, mansıplar, payeler şeklinde, paraya-zenginliğe doymama şeklinde zuhur ediyor. Aynen, bunların hepsi put; Lat’a, Menat’a tapmaktan farkı yoktur.”

Münafıkların alametlerini anlatan gülen Gülen, kendilerini aldatanlara ilişkin yaşadığı inkisarı da “Bazen de ‘Sâdık!’ dedikleri, çıkar münafık.” sözüyle ifade etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]