Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye ve Ukrayna, Kırım için birlikte mücadele edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko başkanlığında Türkiye ile Ukrayna arasında yapılacak 5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen stratejik oturum akabinde Erdoğan ve Poroşenko toplantının sonuçlarına ilişkin Ortak Deklarasyon’u imzaladı.

İki ülke lideri tarafından 9 Mart’ta Türkiye ile Ukrayna arasında arasında imzalanan anlaşmaya göre bundan böyle Türkiye ile Ukrayna başta; BM, AGİT ve Avrupa Konseyi olmak üzere uluslararası organizasyonlarda içinde; Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak, Kırım Tatarları ve Ukrayna vatandaşlarının haklarını savunmak için birlikte çalışacak.

Ayrıca iki ülkenin kolluk ve istihbarat örgütleri arasında etkili bir işbirliği kurularak; terörün tüm tezahürleri, bölücülük ve aşırılıkla mücadele edilecek.

TÜRKİYE’DEN KIRIM TATARLARINA TAM DESTEK
Ukrayna’nın en önemli uluslararası gündemlerinden biri de Kırım’daki işgalin sonlandırılması ve Kırım’ın işgali ile mağdur olan Kırım Tatarları ve Ukrayna vatandaşlarının durumlarının iyileştirilmesi oluşturuyor.

Özellikle Kırım yarımadasından ayrılma mecburiyetinde bırakılan, Kırım Tatarları ve Ukrayna’da yerinden olmuş kişilerin, yeniden yerleşim ihtiyaçlarının karşılan bağlamında Türkiye, Ukrayna’ya teknik ve lojistik destek verecek.

TİKA’nın gerek Ukrayna, gerekse Kırım Tatar Milli Meclisi, bölgesel yetkililer ile koordinasyon içerisinde gerekli adımları atması bekleniyor.

Kiev’de Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin açılması, iki ülkede karşılıklı olarak Türkçe ve Ukraynaca öğrenimin teşviki gerekli şartların oluşturulmasının sıra Türk eğitim kurumlarında Kırım Tatar gençlikleri için ek kontenjan açılması da gündemde.

Bu süreçte Ukrayna ve Türkiye’de karşılık esasında fahri konsoloslukların sayısının da çoğalacak.

Medya alanında Türkiye ve Ukrayna arasındaki işbirliğinin geliştirilecek ve koordinasyonu güçlendirilerek, özellikle Ukrayna’daki, Kırım Tatar medyasına verilen destek arttırılacak.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]