Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Clinton, Kiev’de AIDS karşıtları ile buluştu FOTO GALERİ

Türkiye’den sonra bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’ya gelen ABD’in eski Devlet Başkanı Bill Clinton, ayağının tozu ile başkent Kiev’deki tarihi Mihalivskiy Meydanı’nda binlerce AIDS karşıtı ile buluştu.

Eyleme konuşmacı olarak katılan Clinton, “21. yüzyılda bir gencin AIDS yüzünden ölmesi cinayettir. AIDS’ten ölmeye değmez kendinizi, sağlığınızı koruyun. Hepiniz AIDS testi yaptırın. AIDS ile mücadele eden organizasyonlara destek olun. AIDS’in hala bir aşısı yok; fakat korunarak hastalığın önünü alabilirsiniz. Ben hayatımı genç insanların ölümünü önlemek için adadım.” dedi.

Kendisinin de 20 yıl önce bir AIDS testi yaptırdığını ifade eden Clinton, uzun süredir AIDS problemi ile yakından ilgilendiğini söyledi.

‘Olena Pinçuk AntiAIDS Hayır Fonu’ tarafından Mihalivskiy Meydanı’nda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı etkinliğe ayrıca Ukraynalı ünlü sanatçılar da şarkılarıyla destek verdi.

Ukraynalı ünlü sanatçılardan Olga Gorbaçova, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir etkinlik. Çoğu zaman insanlar hastalık ölüm gibi konulardan kaçıyorlar; ama konser var deyince geliyorlar. Biz de insanların kendi sağlıklarına dikkat etmeleri ve ciddi konular üzerine eğilmelerini sağlamak için şarkılarımızı söyledik.” diye konuştu.

Meydanı dolduran binlerce kişi de etkinlik sonrası Clinton’un kaldığı otele akın etti. Otelin çevresini dolduran hayranları Clinton ile fotoğraf çektirebilmek için izdihama neden oldu.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]