Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de iki gün içinde 230 bomba ihbarı yapıldı

Belarus’un başkenti Minsk metrosundaki bombalı saldırı sonrasında başkent Kiev’de asılsız bomba ihbarları aralıksız devam ediyor.

Çernobil Zirvesi’ne ev sahipliği yapan ülkede, son iki gün içerisinde Kiev Emniyeti’ne 230 bomba ihbarı geldi. Sahte bomba ihbar yapanların yüzde 90’nı yakalandı. Ukrayna kanunlarına göre sahte ihbarda bulunan şahıslara 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Emniyetten yapılan açıklamada sahte ihbarda bulunan kişilerin; holiganlar, psikolojik rahatsızlığı olan ve belli çıkar bekleyen insanlar olduğu bildirildi.

En çok ihbar örneklerinin ise; sınava hazırlanmayan öğrencilerin imtihandan yırtmak için okulda bomba var ihbarı yapması ve treni kaçırmak istemeyen yolcuların ise tren garında bomba var ihbarında bulunması gösterildi. Psikologlar “telefon teröristlerinin” artmasını psikolojisi bozuk kişilerin baharda döneminde zor bir süreçten geçmesine ve yakın zaman önce Minsk’teki terör olaylarından etkilenmelerine bağlıyor.

Kiev polisi asılsız ihbarlar nedeniyle 11 ve 13 Nisan’da Kiev Tren garında gün boyu bomba aradı. 14 Nisan’da Metro istasyonunda bomba var ihbarı yapıldı ama bomba yerine çöp dolu poşet bulunmuştu. 19 Nisan’da ise Tıp Akademisinde bomba var ihbarı yapılmış ve içerisinde kablolar bulunan bir kutu bulunmuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]