Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna’yı Eurovision’da, Tatar Jamala temsil edecek

Ukrayna’yı bu sene İsveç’in başkenti Stockholm’de Mayıs ayında yapılacak, 61. Eurovision Şarkı Yarışmasında Kırım Tatarı şarkıcı Jamala temsil edecek.

Ön elemeleri en yüksek puanla geçen Jamala, Eurovision Ukrayna finalinde de ‘1944’ adlı şarkısıyla bir rekora imza atarak 300 binin üzerinde oy aldı.

Jamala, Türkçe nakaratın yer aldığı 1944 şarkısıyla, Ukrayna’yı Eurovision’da temsil etme hakkı kazandı.

STV kanalındaki yarışmada kazandığı açıklandığında, Jamala “Selamünaleyküm Kırım” şeklinde Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’a selam gönderdi. Jürinin desteği anında Jamala gözyaşlarını tutamadı. Jamala, jüriye hitaben yaptığı konuşmada; “Bu sadece bir şarkı değil, benim hayatım” dedi.

Şarkısında 1944’te Kırım Tatar halkının yaşadığı trajediye dikkat çeken Jamala, Jamala, STV kanalındaki Eurovision elemeleri öncesinde yaptığı konuşmada, “Kanımca, son yıllarda Eurovision’da Ukrayna’yı ferasetsizce seçilen şarkılar temsil etti. Bu şekilde bir eleştiri getirdiğim için affedin biliyorum, Ukraynalılar çok neşeli insanlar ama hayat neşeden ibaret değil. Bu şarkı benim ailemin hikâyesi. Dedem İkinci Dünya Savaşı’nda cephedeydi. Ben bu hikâyeyi yalnız başına zorla sürgüne gönderilen büyükannem Nazlıhan’dan dinledim. 18 Mayıs 1944’te, büyükannem küçük çocuklarıyla birlikte Kırım’dan Orta Asya’ya sürüldü. Kızı yolda öldü, kızını defnetme imkânı bile bulamadı. Sadece özel hikâyeler bamteline dokunabilir” dedi.

Jamala’nın ‘1944’ şarkısının Türkçe nakaratı ise: “Yaşlığıma toyamadım, Men bu yerde yaşamadım, Vatanıma toyamadım” şeklinde.

Jamala’nın seçilmesi basında, Ukrayna’dan Rusya’yı kızdıracak bir hamle daha şeklinde yer aldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]