Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] İşte Ukrayna’nın şanlı Krut kahramanlarının direnişi

Ukrayna’nın bağımsızlığı için 29 Ocak 1918’te Sovyetlere karşı direniş gösterirken öldürülen 300 harp akademisi öğrencisi anılıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ‘Krut Kahramanları’ olarak adlandırılan askerlerin anma gününde başkent Kiev’deki anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşunun yapıldığı anma törenlerine Cumhurbaşkanıyla birlikte; Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman, Başbakan Arseniy Yatsenük, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Bakanlar Kurulu üyeleri, üst düzey devlet erkânı, harp akademisi öğrencileri, ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonlarına katılan asker ve gönüllüler katıldı.

Bugün harp akademisin ziyaret eden Poroşenko burada yaptığı konuşmada, 1918 yılındaki olaylarla bugün yaşanan hadiselerin paralellik arz ettiğini ve Rusya’nın hala Ukrayna’nın bağımsızlığını kabullenemediğini söyledi.

Güçlü bir ordu olmadan, güçlü bir devlet olunamayacağını ifade eden Poroşenko, cumhurbaşkanı olarak ordunun her zaman birinci önceliği olacağını belirtti.

Kurt olayları hakkındaki filmin de izlenildiği etkinlikte Poroşenko, başarılı harp akademisi öğrencilerine madalyalarını takdim etti.

Ülkenin bağımsızlığı için, 29 Ocak 1918 günü Sovyet Rusya’sına karşı baş kaldıran 300 harp akademisi ve lise öğrencisinin trajik şekilde hayatını kaybetmesi, Ukrayna’nın bağımsızlık tarihine ‘Krut Hadisesi’ olarak geçmişti. Ukrayna genelinde birçok şehirde insanlar, vatanları için canlarını feda eden Ukraynalı gençlerin yasını tutuyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]