Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Soğan Ukrayna’da 30 kuruş Türkiye’de 3 lira

Türkiye genelinde birkaç ay öncesine kadar tarlada kilosu 35 kuruşa alıcı bulan kuru soğanın kilosu şimdilerde 3 liraya dayandı. Ukrayna’da ise soğan pazarda 30 kuruşa marketlerde 1 liraya satılıyor.

Türkiye’de üretici tarafından depolardan 1,5 ile 2 lira arasında satılan kuru soğanın, pazar tezgâhlarında ve market reyonlarında kilosu 3 liraya kadar çıktı.

Çoğu üretici bu durumu, üretim bölgelerinde baş gösteren soğanda kök çürümesine neden olan hastalığın depolarda da devam etmesine bağladı.

Bazı üreticiler ise asıl sebebin depolardaki soğanın piyasaya sürülmemesinden kaynakladığını savundu. Bu üreticiler, “Normalde bizler burada satışımızı hiç durdurmuyoruz. Ama başka üreticiler fiyatları yükseltmek için spekülatif hareketler yapıyorlar, satmak istemiyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Amasya Oluzlu Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Çelik; “Bugün İran’dan soğan gelmiş olsa fiyatı zaten 2 lira. Bu durumda İran’dan soğan gelme şansı en az 1,5 ya da 2 ay yok. Ukrayna’da da çürük meydana geldiği için ihracat yapamayacak şekildedir soğanları. Yani Türkiye’de soğan yok diye bir şey yok. Dediğim gibi spekülatif hareketler. Geldiydi, gittiydi diye insanları panik havasına sokuyorlar. Türkiye’de Adana sezonuna kadar yetecek soğan olduğuna eminim.” dedi.

BÜLENT BOLATÇI (AMASYA) – YUNUS ERDOĞDU (KİEV)| CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]