Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yürek, ciğer ve çaba

Biraz, hatta uzun bir aradan sonra Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Gurubu’nda oynadığı maç ile tekrar yazıyoruz.

Son maçını dün kendi sahasında Celtic gibi köklü ama eski gücünden çok uzak İskoç ekibine karşı oynadı Fenerbahçe ve 1-1 beraberlikle sonlanan maç kendisini bir üst tura taşıdı.

En son bıraktığımızda Fenerbahçe kazansa da çok eleştiriliyordu, bugün geldiğimiz noktada ise kazanamasa da galibiyeti hak eden oyunuyla övülüyor.

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pareira hepsinden olmasa da birçok eleştirilen kararlarından vazgeçip doğruları yapmaya başladı ve Fenerbahçe oyun gücünü oldukça yukarıya doğru çekmeye başladı.

En çok eleştirilen birbirinden kopuk ve oyun boyu çok uzun sistemsizlik üzerine kurulu bir oyunda ısrar ediyordu Pareira. Örneğin bekleri ileri çıkarmıyor, iki çakılı ön libero önündeki yıldız hücum oyuncularının yetenekleri ile sonuca gitmeye çalışıyordu.

Pareira dün Celtic karşısında da gördüğümüz üzere bekleri oyun içine tam anlamıyla katan, Topal ve Souza’yı önde ve ilk baskıya çıkaran, hatta dikine rakip savunma hattı üzerine koşuya ısrarla gönderen, stoperlerini dahi hücuma katmaya çalışan bir teknik yönetim izletiyor son maçlarda. Öyle ki sahada ikişer adet Gökhan Gönül ve Hasan Ali var diye düşünmekten alamamıştır kendini takımı izleyenler. Bir de takım oyunu algısını ve pratiğini, eksiklerini de geliştirerek, yukarı çeken Alper’in iki yönlü katkısı da eklenince Fenerbahçe Celtic karşısında da takım halinde hareket eden, pres yapan, mücadele eden, arayan ve zorlayan bir oyun ile başladı karşılaşmaya. Oyunun içinde pek istikrarlı gözükmeyen Markoviç’i nihayet uzun topla savunma arkasına sarkıtarak golü buldu ve ilk devreyi önde kapadı.

DIEGO’NUN SKANDALLAR SERİSİ

Bir gol atıp üzerine yatıyor diye eleştirdiğimiz Fenerbahçe ikinci devreye de baskılı ve agresif başladı, önde basarak gol arıyordu. Ancak Antep deplasmanında yaptırdığı penaltı ile gereksiz penaltıya sebep olan Diego dün akşam da rakibine hiçbir sebep yok iken tekme atarak takımı 10 kişi bıraktı. Bundan sonraki bölüm ister istemez strese yol açsa da, Fenerbahçe takımı 80. dakikalar civarına kadar bile önde pres yaparak hücuma kalkmak için çaba gösterdi. Golü yese de Gökhan, Hasan, Mehmet ve Alper’in inanılmaz yürekli ve ciğerli oyunu ile takım ayakta kalmayı başardı.

Üst tura çıkan Fenerbahçe bundan sonra ne yapar bilinmez, ancak Şampiyonlar Ligi kadar zorlu ve kaliteli bir lige bürünen Avrupa Ligi için iyi yerlere gelebilecek kadro kalitesine sahip. Diego başta olmak üzere orta saha ve duran top dizilişlerindeki eksik ve gedikleri onarmak şartıyla.

Yazıyı son bir soru ile bitirmek gerekirse, topa sahip olma hususu hariç, Ozan oynarsa gol, asist, pozisyona girme konusunda Diego’nun rakamsal olarak gerisinde kalır mı?

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]