Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkler ve Ukraynalılar Moskova’da en çok evlenen yabancılar oldu

Moskova Evlendirme ve Nüfus Dairesi tarafından 2015 yılına ait evlilik kayıtları açıklandı. Rakamlara göre Moskova’da yaşayan yabancılar arasında en çok evlilik yapan Türkler ve Ukraynalılar oldu.

2015 yılının ilk 10 ayında Moskova’da 89 bin 698 çift evlendi. Evlenenlerin yüzde 16’sını ise yabancılar oluşturdu.

Türkiye ve Ukrayna’nın yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu mensupları, Almanya, Afganistan, İsrail ve İngiltere vatandaşları da Moskova’da en çok evlilik gerçekleştiren yabancı arasında yer aldı. Moskova’da evlenen yabancıların büyük çoğunluğun erkekler olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz 10 ay içerisinde Moskova’da doğan kayıtlı çocuk sayısı 119 bin 242. Bu rakamın yüzde 11’ini annesi veya babası yabancı olan, veya hem annesi hem babası yabancı olan çocuklar oluşturdu. En çok çocuk doğuran yabancılar ise sırasıyla Ukrayna, Kırgızistan ve Tacikistan vatandaşları. BDT dışındaki ülkelerden en fazla çocuk sahibi olan aileler ise Türkiye, Vietnam ve Afganistanlı çiftler.

CIHAN | MOSKOVA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]