Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’de yeni bir Türk Kültür Merkezi açıldı

Ukrayna’nın yaklaşık iki asırlık tarihe sahip, Dragamanova Milli Pedagoji Üniversitesi bünyesinde, Türk Kültür Merkezi açıldı.

Uluslararası Meridyen Eğitim Kurumları ile Dragamanova Üniversitesi’nin arasındaki işbirliği neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği ve Kültür müşavirliğinin katkısı ve Anextour firmasının desteğiyle yeni bir “Türk Kültür Merkezi” hayat buldu.

Ukrayna’da yükseköğretime yön veren kurumlarından Dragamanova Üniversitesi’ndeki, Türk Kültür Merkezi’nin açılışı; Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ile Dragamanova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Boğdan Andrusışın tarafından yapıldı. Kültür Merkezi açılışına; büyükelçilik mensupları, Türkiye’nin Bursa Şehri’nden gelen davetliler, akademisyenler, Türk iş adamları ve Türkçeyi ikinci yabancı dil olarak seçen öğrenciler katıldı.

Büyükelçi Samsar yaptığı açılış konuşmasında, Türk Kültür Merkezi’nin sadece Türk Kültürü ve dilini öğretmekle kalmayıp aynı zamanda iki halkı birbirine daha da yaklaştıracağını söyledi.

Rektör Yardımcısı Boğdan Andrusışın ise konuşmasında halk diplomasisinin önemine işaret ederek dünyada her zamankinden daha çok; sevgiye, dostluğa ve hoşgörüye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Kültür merkezi açılışına; Uluslararası Meridyen Okulu ve Dragamanova Üniversitesi öğrencileri Türkçe şiir ve şarkılarla renk kattı.

Yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, Dragamanova Üniversitesi’nde İngilizcenin yanı sıra Türkçe de ikinci yabancı dil olarak okutulacak.

Derslerden sonraki zamanlarda halka da açık olacak kültür merkezinde, isteyenlere Türkçe öğretiminin yanında ebru gibi Türk sanatları da öğretilebilecek. Türk Kültür Merkezi’nin duvarları Türkiye’den getirilen özel fotoğraflarla süslendi. Kültür merkezindeki mankenler üzerinde ise milli kıyafetler sergileniyor. Kitaplığında Türk dilbilgisi ve edebiyatından örnek kitaplar bulunan merkezde tam donanımlı multimedya odası durumunda.

20’nin üzerinde farklı fakülteye sahip ülkenin en büyük ve prestijli pedagoji üniversitesinde 30 binin üzerinde öğrenci eğitim görüyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

NOT: FOTOĞRAFLARI BİLGİSAYARINIZA KAYDETMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]