Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki gurbetçiler bayramı bir arada kutladı

Türk ve Azerbaycan Diasporası'nın da destek verdiği kutlamada misafirlere; kavurma, pilav, salata, meyve ve baklava çeşitleri ikram edildi.

Ukrayna’daki gurbetçiler, başkent Kiev yakınlarındaki İrpen Kongre Salonu’nda bayramlaştı. Ukrayna – Türkiye Syaivo Kültür Merkezi ve Uluslararası Meridyen Okulu’nun birlikte tertiplediği bayramlaşma merasimine; dünyanın çeşitli ülkelerinden Ukrayna’ya gelen Müslümanların yanı çok sayıda Ukrayna vatandaşı katıldı.

Geniş katılımlı ve herkese açık şekilde tertip edilen bayramlaşma merasiminde büyükler birbirleriyle görüşme imkânı bulurken, çocuklar da kendileri için hazırlanan sürprizlerin keyfini sürdü. Uluslararası Meridyen Okulu, gurbetçi çocuklarına kapalı zarflarda harçlık ve hediye dağıtarak onların gönlünü kazandı. Animasyon ekibi ise çocuklara zıp zıpla, balonlarla ve halat çekme yarışıyla unutulmaz bir bayram yaşattı.

Türk ve Azerbaycan Diasporası’nın da destek verdiği kutlamada misafirlere; kavurma, pilav, salata, meyve ve baklava çeşitleri ikram edildi.

İbrahim Hamidi adlı Suudi Arabistan vatandaşı, UkraynaHaber.com yaptığı açıklamada, “Ukrayna’daki Müslümanlar ile birlikte mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Özellikle bu programı organize eden Uluslararası Meridyen Okulları’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

‘KURBAN BAYRAMI MÜSLÜMANLARI BİR ARAYA GETİRDİ’

Azerbaycanlı ‎Mohsum Aslanov ise “Kurban Bayramı bir kez daha bütün Müslümanları bir araya getirdi. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ve diğer şehirlerinde her daim olduğu gibi Türkler, Azeriler ve diğer Türk halkları büyük bir coşku ile kutluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bayramın harekete ve insanların birliğine vesile olduğunu belirten Aslanov, bu bayram programını organize edenlere teşekkür etti.

Nijeryalı Müslüman Raşide İdris de iki yıldır Ukrayna’da olduğunu belirterek, programın çok ilginç ve mükemmel olduğunu dile getirdi.

Salonun halı sahasında top oynayan gurbetçi çocukları hep bir ağızdan dünyaya bayram tebrik mesajı gönderdi. Çocuklar adına konuşan Alperen Kes, “Çok güzel eğleniyoruz. Sabah bayram namazına gittik, buraya geldik. Et yedik, çorba içtik gördüğünüz gibi arka tarafta oyun oynuyoruz. Türkiye’yi özlüyoruz tabii ki ama işte ailemiz burada, mutluyuz. İnşallah Türkiye’ye de gideriz bir gün.” diye konuştu.

Coşkulu bir atmosferde geçen bayramlaşma merasimi misafirlere kesilen kurbanların etinin dağıtımıyla son buldu.

“18 FARKLI MİLLETTEN ÖĞRENCİ BARIŞ İÇERİSİNDE EĞİTİM ALIYOR”

Etkinliğin ev sahiplerinden Meridyen Okulu İdarecileri, Ukrayna Haber’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Okulumuzun açılışından bugüne kadar 43 farklı ülkenin (Türkiye, Kazakistan, Romanya, Filistin, Kırgızistan, Güney Kore, Azerbaycan, Endonezya, Pakistan, Amerika, Kanada, Nijerya, Tanzanya, Gürcistan, Moldova, Bosna Hersek, Fransa, Rusya, İtalya, Litvanya, Polonya, Almanya, İran, Mısır, Hindistan, Lübnan, Özbekistan, Macaristan, Kolombiya, Avusturya, İsrail, Ermenistan, Beyaz Rusya, Çin, Çek, Suriye, Hırvatistan, Irak, Letonya, Makedonya, Moğolistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas) Büyükelçilik mensuplarının ve iş adamlarının çocuklarına hizmet vermiştir. Şu anda okulumuzda 18 farklı milletten (Türkiye, Kazakistan, Romanya, Filistin, Kırgızistan, Güney Kore, Azerbaycan, Pakistan, Fransa, İran, Hindistan, Lübnan, Özbekistan, Almanya, Avusturya, İsrail, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri) 106 öğrenci okumaktadır. Bu söz konusu ülkelerden gelen öğrenciler okulumuzda kardeşlik ve barış içerisinde eğitim alıyor. Ukrayna’daki barış ve huzur toplumunun bir yansıması okulumuzda çok açık bir şekilde görülüyor.”

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]