Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Опозиційна партія Туреччини створює комісію, щоби контролювати наступ на ЗМІ в країні

У Туреччині головна опозиційна Народно-республіканська партія (CHP) сформувала комісію, до якої увійшли депутати з журналістським бекграундом, аби контролювати переслідування владою тих медіа, які критичні до уряду.

Цей крок було здійснено після того, як у вівторок ранком, 1 вересня, ревізори у супроводі поліції увірвалися до штаб-квартири Koza İpek Holding в Анкарі, йдеться на порталі турецького видання Today’s Zaman.

Близько 8:00 за місцевим часом головний редактор газети Bugün Ерхан Башіюрт повідомив про обшук у своєму мікроблозі в Twitter.

«Поліція ініціювала цю операцію з метою залякати і змусити замовкнути медіа-групу İpek. Сором! Рейд проти ЗМІ та нашої групи відбувся у той же день, коли ми повідомили про поставки зброї бойовикам Ісламської держави Іраку та Леванту», – написав журналіст.

Медіагрупі İpek належать такі турецькі видання, як Bugün та Millet, а також телеканали Bugün TV та Kanaltürk.

Слід зазначити, що операції проводилися Радою з розслідування фінансових злочинів (MASAK) Міністерства фінансів.

Більше за темою

Окрім усього іншого, група Koza-Ipek займається підприємницькою діяльністю у декількох секторах, включаючи сферу ЗМІ, енергетику та гірничодобувну галузь.

Коментуючи операції проти своєї компанії, генеральний директор Koza İpek Holding Акин Іпек у вівторок зробив письмову заяву, повідомивши, що ранком співробітники поліції обшукали його будинок, а також будинки його дітей. У своїй заяві Іпек підкреслив, що непричетний до жодних незаконних чи неналежних дій.

«За останні два роки практично не лишилося жодного питання, якого би мені не задавав прокурор. Усе, що в них є, це наклепи, опубліковані деякими провладними ЗМІ. Я навіть не можу виїхати за межі країни», – сказав Іпек.

Наприкінці минулого року під час рейдів проти ЗМІ, які підозрювалися у зв’язках з ісламським ученим Ґюленом, поліція затримала декілька десятків людей. Нагадуємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинувачує вченого у створенні так званої паралельної структури у державі через своїх прибічників, що працюють у судовій системі, поліції та інших установах, а також шляхом вливу на ЗМІ.

Відомий користувач Twitter, який пише під псевдонімом Фуат Авні, і який раніше неодноразово попереджав про заплановані державні та поліцеські операції щодо громадськості, наприкінці серпня заявив, що влада має план з боротьби з інакодумством напередодні парламентських виборів у листопаді. Так він повідомив, що Ердоган вже віддав наказ провести масштабні операції щодо критично налаштованих ЗМІ, пише інформагенція Джихан. Він підкреслив, що «під прицілом» перебуватимуть такі медіагрупи, як «Samanyolu», «İpek» і «Doğan Medya», а також газета «Sözcü ve Taraf».

Після того, як за результатами загальних парламентських виборів 7 червня політичні партії так і не змогли досягти консенсусу і сформувати коаліційний уряд, 1 листопада в Туреччині відбудуться дострокові вибори.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]