Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Galatasaray’a Konya şekeri

Galatasaray maça iyi ve istediği şekilde ancak oyunu kanatlara yıkınca Konyaspor karşısında ilk 25-30 dakikayı domine etti. Golde zaten 9. dakikada sağdan Sabri’nin yaptığı ortayla geldi. Golden sonra soldan Podolski ve sağdan Sabri’nin bindirmeleri devam etti.

Bu dakikalarda ikinci gol gelse Galatasaray maçı erken koparacak ve ilk üç puanını alacaktı. Ama Galatasaray biraz vites düşürüp kanatları kullanmayı bırakınca Konyaspor serbest vuruştan Arnavut futbolcusu Alban Meha’yla usta işi bir gol bularak maça ortak oldu.

Neyse ki Galatasaray’ın imdadına Konyaspor kalecisi Kaya yetişti. Sağdan yapılan ortada Kaya’dan seken top Semih’e çarparak Galatasaray’ı tekrar öne geçirdi. İlk iki hafta aleyhine olan kaleci hataları bu hafta Galatasaray’ın lehine oldu.

İlk yarıda hatırda kalan diğer bir durumda 30. dakikada talihsiz bir şekilde sakatlanan Chedjou’nun yerini Semih Kaya’ya bırakmasıydı.

Skor üstünlüğünü elde eden Galatasaray ikinci yarıya topa sahip olarak oyunun kontrolünü elinde tutarak başladı.

56′ da Hamza Hamzaoğlu Umut’un yerine Emre Çolak’ı alarak orta alanı kalabalık tutup rakibin baskı kurmasını engellemeye çalıştı.

61′ de Meha’nın serbest vuruşunda ev sahibi Konyaspor beraberliğe çok yaklaştı ama bu sefer Muslera iyi yer tutarak beraberliği önledi. Konyaspor adına Meha ve genç yetenek Vedat’ la etkili ataklar geliştirse de bu ataklar golle sonuçlanmadı.

66′ da yeni transfer Lionel Carole’lün 8 dakikada gereksiz yere gördüğü iki sarı kartla oyun dışı kalması Galatasaray adına maçı tehlikeye atabilirdi. Neyse ki maçı iyi okuyan Hamzaoğlu yaptığı değişikliklerle buna engel oldu.

78. dakika belki maçın kırılma anıydı. Konyaspor adına maçın en etkili ismi Meha’nın üst direkten dönen topu tüm Galatasaray taraftarına derin bir ohhh çektirdi. Şayet bu dakikada yenen bir gol iki haftadır galibiyet alamayan bir Galatasaray’ı daha da demoralize edebilirdi.

Konyaspor’un en azından beraberlik için yüklendiği dakikalarda Galatasaray usta ayağı Sneijder’le bulduğu iki gol aksiliklerle giden maçı şova dönüştürdü.

Böylece Galatasaray bu sezon hem ilk üç puanını hem de ilk deplasman galibiyetini 4-1’lik skorla Konyaspor karşısında alarak milli maç arasına daha moralli girmiş oldu.

MÜCAHİT DEĞİRMENCİ | www.ukraynahaber.com.ua – @izmirodessa


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]