Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azerbaycan’ın Cumhuriyet Günü Kiev’de kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyet’inin kuruluşunun 97. yıldönümü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de coşkuyla kutlandı.

Bakü’nün Kiev Büyükelçiliği bahçesinde gerçekleşen Cumhuriyet Günü resepsiyonu Azerbaycan ve Ukrayna milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona; Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Nataliya Galibarenko, Ukrayna devlet erkanı, Kiev’deki dış misyon şefleri, Azeri diasporasının önde gelen isimleri, akademisyenler, basın mensupları ve işadamları katıldı.

Büyükelçi Medetli, yaptığı konuşmada, yaklaşan Bakü 2015 Avrupa Oyunları hakkında bilgi verdi. Ukrayna’dan 250 sporcunun katılacağın belirten Medetli, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kazanımları, sosyal ve ekonomik gelişmesini anlattı.

Azerbaycan devletinin kuruluş yıllarında karşılaşılan zorluklara dikkat çeken Medetli, Ermenistan’ın saldırıları ve Dağlık Karabağ işgali üzerinde durdu.

Geleneksel Azeri mutfağından yemeklerin ikram edildiği resepsiyonda ayrıca Azerbaycan tanıtan kitap ve dergiler de dağıtıldı. Ukraynalı ve Azeri sanatçılar da seslendirdikleri şarklılarla resepsiyona renk kattı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na
özel açıklamada bulunan Ukrayna Akil Adamlar Meclisi Başkanı Anatoliy Rahanskiy: “Öncelikle; büyük ve zeki Azerbaycan halkının bugünkü Cumhuriyet Günü’nün 97’inci yıldönümünü kutluyorum. Azerbaycan halkı cumhuriyet gününü en iyi şekilde idrak ediyor. Azerbaycan halkı büyük bir inançla ülkelerine hizmet ediyor. Çok harika insanlar ve harika bir millet ve çok muhteşem bir liderleri var.” dedi.

Azerbaycan’da, 28 Mayıs 1918’de ilan edilen cumhuriyetin 97. yıl dönümü nedeniyle yurt içi ve dışında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]