Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AKP kazanırsa Türkiye savaşa girecek

Eğer AKP seçimi kazanırsa Ortadoğu’da dengeler aninden değişmezse çok büyük olasılıkla Türkiye, Suriye’ye savaş açacak.

Bunun için önce TSK’da temizlik yapılacak, savaşa karşı olan komutanlar ordudan temizlendikten sonra bir savaş ordusu kurulup savaşa gireceğiz. Maalesef bu artık görünür oldu.

Hatırlayın, Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesinde Obama’nın ikna edilmesi için Reyhanlı’da bomba patlamış, bombanın Esat’ın ajanları tarafından patlatıldığı iddia edilmişti. Bu konuyu araştıran savcı Özcan Şişman’ın ilginç iddiaları var. (bu konuyu ayrıntılı olarak yarın işleyeceğiz)

Türkiye’de olanları şu şekilde okuyun: Türkiye’de bir ekip ülkeyi savaşa sokmak için çaba sarf ederken diğer ekip savaşa sokmamak için mücadele ediyor. Savacıların tutuklanması da polislerin tutuklanması da istihbarat kadrolarının baştan sona yenilenmesi de TSK’ya yapılan baskı da bu nedenle yapılıyor. Hatta daha ileri gidip şunu da söyleyebiliriz: Hakan Fidan’ın hukuk kuralları çiğnenerek yeniden MİT’in başına yeniden getirilmesi de bununla ilgili bir durum. Siz de olsanız savaşa girerken istihbaratın başında güvendiğiniz birini istersiniz.

Türkiye’nin Suriye’ye savaşa girmesi için gerekli stratejik zorunluluklar şunlar:

İran’ın Akdeniz’e kadar açılıp bölgedeki tek dominant güç olmasını önlemek. Eğer Esat kalırsa İran Kürt kartını da PKK kartını da çok rahat oynayacağı için Esad’ın gitmesi Türkiye için bir güvenlik sorununa dönüştü. Bu yüzden Türkiye savaşa girebilir.

Ortadoğu’daki Sünni-Şii dengesi Şiiler lehine değişirken, Türkiye’nin Sünni blok üzerinden kurduğu ilişki biçimi yeniden şekilleniyor. Bu yüzden bu bir denge unsuru olarak Suriye’ye savaşa gireceğiz
Türkiye Suriye’ye savaşa girmezse içerideki dengesizlik sürdürülebilir bir durum değil. Bunun için yeni bir ekonomik siyasi süreç yaratılmalı. Savaş ekonomisiyle Türkiye’nin önünün açılacağını düşünen bir akıl Erdoğan ve AKP’yi ikna etmiş durumda.

Batı uzun süredir batı güneyden Sudi Arabistan’ın kuzeyden de Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmesini istiyordu. Ancak Türkiye ilk başta buna yanaşmadı. Batıyı da yanında görmek istedi. Batı da buna yanaşmadı. Sonra dengeler değişti. Batı için tek sorun Erdoğan’ın güvenilmez oluşu. Bunu dengelemenin yolu olarak da Sudi Arabistan’ı işin içine kattılar.

Özetle, AKP büyük çoğunlukla seçimi kazanırsa Türkiye’yi savaşa sokacak. Atın FAV’a bekleyin…

YENİ YÖN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]