Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Meriç, Kurban Bayramı kutlama mesajı yayınladı

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Kurban Bayramı, münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Elçiliğin resmi web sitesinde de yayınlanan Büyükelçi Meriç’in mesajı şöyle:

“Ukrayna’da yaşayan değerli vatandaşlarım,

Milletçe birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bizlere dayanışma duygularımızı ve manevi değerlerimizi kuvvetlendirme fırsatı tanıyan Kurban Bayramını idrak edecek olmanın sevinç ve heyecanını yaşamaktayız.

Gelenek ve göreneklerimizin geçmişten bugüne aktarılmasına vesile olan bu güzel günlerde dini vecibelerini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan tüm vatandaşlarımıza tebriklerimizi iletiyor, sağlık ve esenlik içerisinde yurda dönmelerini temenni ediyoruz.

Değerli vatandaşlarım,

Milletimizin önemli hasletlerinden biri de bayramlara atfettiği özel değerdir. Bayramlar, sadece mutluluklarımızın değil, acılarımızın da paylaşıldığı, modern yaşamın koşuşturmacası içerisinde zaman zaman ihmal ettiğimiz kardeşlik, akrabalık ve komşuluk bağlarımızın geliştirilmesine olanak sağlayan müstesna günlerdir. Böyle günlerde Allah’a yaklaşmak niyetiyle iç muhakeme yapar ve sahip olduklarımız için şükretme imkânı buluruz. Kurbanlar keser, dualar okuruz. Dargınlıklarımızı, küskünlüklerimizi bir kenara bırakarak birbirimizi kucaklarız.

Saygıdeğer vatandaşlarım,

Yakın zamanda Hakkâri’de verdiğimiz şehitlerin ve Van’da meydana gelen depremde çok sayıda yurttaşımızın hayatını kaybetmesinin acısını milletçe hissederek idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nda, zor durumdaki yurttaşlarımıza yardım elinizi uzatmanızı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın depremin yaralarını sarmak amacıyla başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek vermenizi diliyorum. Necip milletimiz tek yürek olarak bu güçlükleri de aşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramınızı kutluyor, sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle selam ve sevgilerimi sunuyorum.

A. Bülent Meriç
Büyükelçi”

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]