Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski Kiev’de

Polonya Cumhurbaşkanı Bronisław Komorowski, iki günlük resmi ziyaret için Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Bronisław Komorowski’yi askeri törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen resmi törene eşi Marina ile birlikte katılan Poroşenko, konuk lider Komorowski ile eşini karşılaması akabinde iki ülke milli marşları çalındı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Komorowski, tören kıtasını Ukraynaca selamladı. İki ülkenin karşılıklı heyetlerinin takdiminden sonra Komorowski ve Poroşenko baş başa görüşmeye geçti. Liderlerin baş başa görüşmesinin akabinde iki ülke heyetleriyle geniş katılımlı toplantı yapıldı. Görüşmelerde Ukrayna ile Polonya arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ukrayna’nın doğusundaki durum ve doğuya barış gücünün gönderilmesi konuşuldu. İkili ve heyetler arası görüşmelerden sonra Komorowski ve Poroşenko, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında Ukrayna’nın doğusuna barış gücünün gönderilmesini desteklediğini ifade eden Komorowski: “BM Güvenlik Konseyi’nin farklı bir karar alması durumunda bile Polonya, Ukrayna’nın doğusuna barış gücü gönderilmesini destekleyecektir.” dedi.

Mayıs ayında Riga’da gerçekleştirilecek Doğu Ortaklığı Zirvesi’nin, Ukrayna için önemine vurgu yapan Poroşenko, Polonya’dan; Rusya’ya karşı yaptırımların devamını, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu ve 1 Ocak 2016 tarihinden başlayarak Ukrayna için vizesiz rejim uygulaması hususlarında destek istedi.

İki ülke lideri ayrıca Ukrayna ve Polonya’nın çok uluslu askeri eğitim tatbikatlarına ortak katılması konusunda da anlaştı.

Kırım’ın Rusya’nın işgalinden kurtarılması gerektiğini ifade eden Poroşenko, sınır güvenliğinin sağlanması için Polonya’nın, Ukrayna’ya 100 milyon Euro miktarında kredi vermesi münasebetiyle minnettarlığını dile getirdi.

 

 

Polonya Cumhurbaşkanı , temasları çerçevesinde Ukrayna Parlamentosu’nda milletvekillerine hitap edecek. Komorowski ayrıca totaliter Sovyet rejimi tarafından 1936-1941 yılları arasında Kiev’i çevreleyen ormana götürülüp katledilen Polonya vatandaşlarının anıtını ziyaret edecek. Polonya vatandaşlarının katledildiği bölümde bir anıt park bulunuyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların ortaya çıkardığı Bıkovnya Köyü yakınındaki toplu mezarda Stalin’in Komünist rejimi benimsetmek için 120 bin kişinin öldürüldüğü iddia ediliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]