Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[SON DURUM] Ukrayna’da ateşkes, 10 defa ihlal edildi

Ukrayna’da saat 00.00’da başlayan ateşkesin, 12’inci saat itibariyle 10 kez ihlal edildiği bildirildi. Ateşkes arifesinde 9 Ukrayna askerinin öldüğü, 39’unun yaralandığı belirtildi.

Ateşkesin başladığı ilk 12 saatte Ukrayna ordusunun herhangi bir can kaybı olmadığını belirten Terörle Mücadele Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, ateşkesin hemen öncesinde yaklaşık 100 ayrılıkçının etkisiz hale getirildiğini, 180’inin de yaralandığını ifade etti.

Ukrayna’nın doğusundaki durumun yavaş yavaş istikrara kavuştuğunu ifade eden Lisenko, ateşkese rağmen silahların susmadığını, ‘teröristlerin’ 10 defa ateşkesi hafif silahla ihlal ettiğini dile getirdi.

Lisenko, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yasadışı silahlı gurupların, askerlere karşı provokasyon planlandığına dair istihbarat aldıklarını söyledi.

Debaltseve şehrinin muhasara altında olduğunu belirten Lisenko, ülkenin güneydoğusunda Azak Denizi kıyısındaki Mariupol şehri semalarında da insansız hava araçlarının düzenli keşif uçuşu yaptığını tespit ettiklerini aktardı.

Lisenko, ayrılıkçıların Ukrayna topraklarında dezenformasyon ve propaganda çalışmalarına hız verdiğine işaret ederek yalan haberler yapıldığına dikkat çekti.

 

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]