Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Peres konuşurken salonu terk etti

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e bir ‘one minute’ çıkışı da AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan geldi.

Bağış, Ukrayna’da katıldığı bir konferansta İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres konuşurken salonu terk etti. Tepkisini Zaman’a anlatan Bakan Bağış, “9 kardeşimizi şehit eden bir ülkenin temsilcisini her şey normalmiş gibi dinlememi hiç kimse benden bekleyemezdi. Her platformda bu haklı tepkimizi göstermeye devam edeceğiz.” dedi. Bakan Bağış, Ukrayna’nın Yalta şehrinde ülkeyi AB’ye yakınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Ukrayna ve Dünya: Ortak Tehditler, Ortak Bir Gelecek” isimli 8. yıllık toplantısına katıldı. Konferansın yapıldığı Livadia Sarayı’nda Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın açılış konuşmasını dinleyen Bağış, İsrail Devlet Başkanı Peres’e söz verildiği sırada ise genel kurul salonunu terk etti. Başbakan Tayyip Erdoğan, 2009 yılında Davos toplantılarında Peres ile ortak bir toplantıya katılmış, kendisine yeterince söz verilmeyince ‘one minute’ diyerek oturumu terk etmişti.

Avrupa’nın geleceğinin ele alındığı konferansa Bakan Bağış’ın yanı sıra AB Genişleme Komiseri Stefan Füle, İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair, Polonya’nın eski Cumhurbaşkanı Alexander Kwasniewski, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt gibi önemli isimler katılıyor. Bağış, konferans çerçevesinde bugün, Türkiye’nin AB üyelik sürecindeki deneyimlerini ve AB ülkelerinden beklentilerini anlatan bir sunuş yapacak. Konferansta AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da insan hakları ve demokratikleşme konulu bir panelde yer alacak. Egemen Bağış, tepkisinin sebebini Zaman’a anlattı. “İlişkiler normal mi ki dinleyeyim?” diyen Türk Bakan, bir özrü çok gören zihniyete verilecek en medeni tepkiyi verdiğini anlattı.

 

Bağış, “9 kardeşimizi şehit eden bir ülkenin temsilcisini her şey normalmiş gibi dinlememi hiç kimse benden bekleyemezdi. Sayın Başbakan’ımızın daha önce açıkladığı şartlar yerine gelmeden normalleşmenin gerçekleşmesi söz konusu olamaz.” diye konuştu. “Her platformda bu haklı tepkimizi göstermeye ve anlatmaya devam edeceğiz.” diyen Bağış, Türkiye’nin, soruna yol açmak değil, sorunları çözmek istediğini kaydetti. Başmüzakereci Bağış, konferansta bir soru üzerine “Erdoğan’ın ne yaptığı, nereye gittiği belli değil. Laikliğe mi, din devletine mi belli değil.” diyen İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e de cevap verdi. Bağış, “Anlaşılan Sayın Başbakan’ımızın verdiği mesajlardan haberi yok.” dedi.

Mustafa Ünal – Yalta – Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]