Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Başbakan Yatsenük: Rusya, Ukrayna doğal gaz pazarını kaybedebilir

Ukrayna, ilişkilerinde sıkıntı yaşadığı komşusu Rusya’dan doğal gaz alımını başka ülkelere kaydırıyor.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük bakanlar kurulunda yaptığı açıklamada, “Kuzey komşumuz gaz konusunda bazı açıklamalar yaptı, fakat tekrarlamak isterim ki bizler imzalanan üçlü sözleşmeye sadık kalıyoruz. AB’ye transit doğal gaz geçişini sağlıyoruz ve en önemlisi 2013 yılında Rusya’dan aldığımız gaz yüzde 95 oranındayken 2014 yılının Aralık ayında bu oran yüzde 33’lere kadar düştü. İhtiyacımızın geri kalan yüzde 67’sini AB ülkelerinden karşıladık. Komşunun davranışları Ukrayna pazarını onlara kaybettirilir. Bizler hiçbir zaman indirim istemedik, sadece dünya pazarına uygun fiyatlar istemiştik.” dedi.

Öte yandan Başbakan Yatsenük, Stokholm mahkemesinde Ukrayna doğal gaz şirketi Naftogaz’ın, Rus doğal gaz şirketi Gazprom’a karşı, 6 milyar dolarlık alacak davası açtığını söyledi.

Yargı sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Yatsenük, mahkeme kararını beklediklerini ifade etti.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, “kış paketi” kapsamında Rus doğal gazı için Ukrayna’ya tanınan 100 dolarlık indirimin 1 Nisan’da sona ereceğini açıklamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]