Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Twitzede Sedef Kabaş: Hırsızlar, yalancılar korksun!

Attığı tweet nedeniyle gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen gazeteci Sedef Kabaş, serbest bırakıldıktan sonra Samanyolu Haber’e konuştu. Ülke gündeminin ve adalet sisteminin bu tür olaylarla meşgul edilmesinin trajikomik olduğunu vurgulayan Kabaş, konuşulması gerekenlerin başka konular olduğunu ifade etti.

Görüşlerini ifade etmeye devam edeceğini belirten Sedef Kabaş “ Görüşlerimi ifade etmekten korkmadım, korkmayacağım. Niye korkalım ki? Yalan söyleyenler korksun. Çalanlar, talan edenler korksun. Dürüst vatandaşlar, vergisini veren vatandaşlar, düşüncelerine inanan vatandaşlar niye korksun ki? Korkulacak Bir şey yok.” diyerek dik duruşunu devam ettireceğini söyledi.

“YOLSUZLUK, RÜŞVET, YALAN VE TALANA KARŞI BİR DURUŞUM VAR “
Sabah saatlerinde, daha önce atmış olduğu bir tweet dolayısıyla gözaltına alınan gazeteci ve program yapımcısı Sedef Kabaş, serbest bırakıldıktan sonra yaşadıklarını Samanyolu Haber’e anlattı. Savcı emriyle verilmiş bir arama kararıyla polislerin kapısına geldiğini ifade eden Kabaş, aramalar sonrasında kendisine ait bilgisayarına ve telefonuna el konulduğunu ve serbest bırakılmış olmasına rağmen o eşyaların kendisine teslim edilmediğini söyledi. Polislerin kendisini Bilişim Suçları merkezine götürdüklerini ve savcının ısrarla ifade almak istediğini belirten Kabaş “ Sonuç itibariyle savcının karşısına çıktım ve bana yapılan daha doğrusu isnat edilen suç “ terörle mücadele konusunda kişileri hedef göstermem.” Tüm Türkiye benim attığım tweeti biliyor zaten. Tam tersi terörle mücadele edenlere ben alkış tutuyorum. Keşke daha güçlü olabilseler askerimiz, polisimiz teröre karşı. Benim attığım tweet, terörle mücadele değil, yolsuzlukla mücadele konusunda sürecin kapatılma gayretine yönelik bir eleştiri. Yani yolsuzluk, rüşvet, yalan, talana karşı bir duruşum var. Dolayısıyla 17 Aralık bunu sembolize ediyor. Bunun unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yönde attığım bir tweetten ibaret.” ifadelerini kullandı.

Verdiği ifadelde aykırı görüşler beyan etmemesine rağmen, savcının attığı twette tehdit unsuru içerdiğine karar verdiğini söyleyen Sedef Kabaş, bu şekilde mahkemeye sevk edildiğini kaydetti. Aynı günün akşamı hâkim karşısına çıkan Kabaş “ Görüşlerimi ifade ettim ve değerli hakim bey bu görüşlerimin bir gazetecinin ifade özgürlüğü, gazeteci de olmamız gerekmiyor. Aslında biğr vatandaş olarak özgürce kendimizi ifade etmemiz gerekiyor ve değerli hâkim de bu yönde bir değerlendirme yaptı ve serbest bırakılmama karar verdi. Savcının kararına itiraz etti. Süreç bu.” dedi.

SAVCI, “NİÇİN BÖYLE BİR TWEET ATTINIZ?” DİYE SORDU

Savcının ifade sırasında kendisine “ Amacınız neydi? Niçin böyle bir tweet attınız? Kendisini hedef mi gösterecektiniz? Göstermek istediniz? Yoksa tehdit mi etmek istediniz? ” gibisinden sorular yönelttiğini söyleyen Kabaş “ ben kendisinide tanımıyorum gerçekten savcı beyi. Orada Hasan Hüseyin olması önemli değil. Benim itirazım böyle bir karara. Yani o soruşturmanın kapsamlı bir şekilde ele alıp gerçekten kuvvetli şüpheler, şüpheliler hakkında gerekli işlemlerin yapılması, ifadelerinin alınması yönünde bir görüşüm var benim. Kaldıki yüce divanda da bu bir şekilde aslında ilerliyor. Yani hepimizin takip ettiği gibi. Dolayısıyla benimde bir vatandaş olarak görüşüm bundan ibaret. “ ifadelerini kullandı.

Gazeteci Sedef Kabaş yaşadığı duruma çok şaşırmadığını da ifadelerine ekledi. Bugün kendisine yapılanların yarın bir başkasına da yapılabileceğini belirten Kabaş “ Ama önemli olan korkmamak. Önemli olan susmamak. Kaldı ki hakaret etmeden, tehdit etmeden eleştirilerimizi sonuna kadar yapmaya devam etmek. Zaten aslolan o. Yoksa hakaret bir suçtur tabiki. Hiçkimseye hakaret etmemeliyiz, tehdit etmemeliyiz. Bunlar zaten evrensel suç ama eleştiri hakkımız var. Görüşlerimizi ifade hakkımız var. Zaten mesele incelikli eleştrilere karşı bir korku ve endişe. Esas korktukları bu.”dedi.

“ÇALANLAR, TALAN EDENLER KORKSUN “

Ne yazdıklarında ne yorumlarında ve daha önce yaptığı programlarda kimseyi kişisel olarak bir hedef tahtası haline getirmediğini vurgulayan Kabaş “ Görüşlerimi ifade etmeye devam edeceğim. Daha önce neyse, bugün de öyle, yarında öyle olacak. Ben söylediklerimin arkasındayım. Önemli olan usulüne ugun eleştrilerin yapılabildiği bir Türkiye’de yaşamak. Zaten arzu ettiğimiz Türkiye bu. Yani korkulacak bir şey yok. Niye korkalım ki? Yalan söyleyenler korksun. Çalanlar, talan edenler korksun. Dürüst vatandaşlar, vergisini veren vatandaşlar, düşüncelerine inanan vatandaşlar niye korksun ki?” diyerek dik duruşunu sergilemeye devam edeceğini ifade etti.

ŞEYMA ERCANLI, MESUT DEMİR, EMRE ŞENCAN | İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]