Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Ateşkes başarılı bir şekilde sürüyor

Singapur’da katıldığı bir konferansta konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ateşkesin başarılı bir şekilde sürdüğünü, diyalog kapısının açık olduğunu, Rusya’ya yönelik yaptırımlarla baskının devam etmesi durumunda Ukrayna’da barışın sağlanabileceğini söyledi.

Kiev’in tam ateşkes çağrısına Donetsk ve Lugansk bölgeleri de olumlu karşılık verdi. Sözde, “Donetsk Cumhuriyeti” lideri Aleksandr Zaharçenko, 5 Eylül’de Minsk’te yapılan toplantıda ateşkesin ilan edildiğini, kendilerinin hiçbir zaman bu ateşkesi ihlal etmediklerini belirtti.

Tüm ihlallerin Ukrayna ordusu tarafından yapıldığını iddia eden Zaharçenko, “Ukrayna ateş açmazsa, biz de ateş açmayız…” dedi.

Ateşkesin her ihlalinde taraflar karşılıklı olarak birbirini suçlaması dikkat çekiyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]