Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

FOTO GALERİ | Ukrayna Başbakanı Şmıhal, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Akar ile görüştü

Hulusi Akar ile Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna’da temaslarda bulunuyor

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü.

Taraflar, savunma ve güvenlik alanında ikili işbirliği, uluslararası politika ve işbirliği konularını ele aldı.

18 Aralık’ta gerçekleşen heyetler arası toplantıya Ukrayna tarafından Başbakan Yardımcısı – Stratejik Sanayiler Bakanı Oleh Uruskiy, Savunma Bakanı Andriy Taran, Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı İhor Petraşko hazır bulundu.

Başbakan Şmıhal, Ukrayna ile Türkiye dışişleri ve savunma bakanlıkları “Quadriga” (2+2) formatında siyasi ve güvenlik istişarelerinin yapılmasını memnuniyetle karşıladı. Şmıhal bu karşılıklı görüşmelerin, “ülkeler arasındaki ortaklığın özel doğasına” işaret ettiğini söyledi.

Başbakan Şmıhal ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna’nın güvenilir bir ortağı olduğunu ve Karadeniz bölgesinde istikrar ve güvenliğin korunmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Şmıhal ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Ukrayna-Türkiye işbirliğinin önceliklerinden birisinin Karadeniz bölgesindeki güvenlik durumu olmalıdır. Sonuçta, istikrar ve güvenlik, iş bağlantılarının ve genel olarak uluslararası ticaretin başarılı bir şekilde gelişmesinin anahtarıdır.” dedi.

Başbakan Şmıhal ayrıca, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Donbas‘ın işgali konusunun Ukrayna ile Türkiye arasındaki ikili işbirliğinin odağında kalmasını umduğunu ifade etti. Kırım Platformu’nda işbirliğine hazır olduğu için Türkiye Cumhuriyeti‘ne de teşekkür etti.

“EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİNİN SERBEST TİCARET ANLAŞMASI”

Görüşmede Denıs Şmıhal, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gündemindeki en önemli konulardan birinin Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerinin tamamlanması olduğunu belirtti.

29 Kasım’da gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti dönüşünde, Ukrayna’nın ilgili bakanlıklarına ve dairelerine, STA müzakerelerin bir an önce tamamlanması için ek tedbirler almaları için talimatlar verdiğini aktardı.

Başbakan Şmıhal, “Ülkelerimiz arasındaki ticaret cirosunu en az yıllık 10 milyar dolara çıkarmanın ekonomik işbirliğimizi genişletmek için iyi bir hedef olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Başbakan Şmıhal, ayrıca Ukrayna‘nın Avrupa-Atlantik rotasının değişmezliğini vurguladı ve NATO‘nun Ukrayna’yı Gelişmiş Fırsatlar Ortaklığına dahil etme kararını desteklediği için Türkiye Cumhuriyeti‘ne teşekkür etti.

Hükümet Başkanı Şmıhal, Ukrayna‘nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği sürekli destek için Türkiye Cumhuriyeti‘ne şükranlarını ifade etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]