Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[VİDEO] Hocaefendi’nin zeytin ağacına duyduğu hassasiyet

Yusuf Pekmezci, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin zeytin ağacına duyduğu hassasiyeti anlattı.

Bir gün gittim, yine ‪Fethullah Gülen ‎Hocaefendi‬ yok..

“Nerde?” dedim gençlere.. “Bir arkadaş araba kullanırken ağaca çarpmış, onu kurtaracağım diye uğraşıyor!” dediler..

Gittim, ormanın içinde bir ‪‎zeytin‬ ağacı..

Rahmetli Yaşar Tunagür Hocaefendi’nin oğlu, Mehmet Tunagür.. Arabayı almış, binmiş, giderken de ağaca giydirmiş.. Ağaca nasıl çarpmış, ağacın gövdesi yandan arabanın içine girmiş..

Gittim yanına, Fethullah Gülen Hocaefendi nasıl yorulmuş ki terler akıyor; “Geçmiş olsun Hocam!” dedim..

Dedi ki, “İşte çocuk reis; heves etmiş, arabaya binmiş, ağaca vurmuş.. Ağacı kurtaracağım diye uğraşıyorum..” Ben de baktım, “Hocam, bu kurtulmaz!” dedim; “Ağacı keselim, arabayı kurtaralım?”

Durdu, “Ne diyorsun!?” dedi bana; “Allah seni bir canlıyı yok etmek için mi yarattı?! Bu, bir canlı.. Nasıl, onu keselim diye konuşursun?” dedi.. “Hocam, nasıl? Çıkmaz bu araba başka türlü..” dedim; “Çıkaracağız!” dedi.. ‪

Ağaç‬, arabanın gövdesine girmiş.. “Tamam Hocam!” dedim, “Ben çıkarağım ama bir şartla: Siz zaten yorulmuşsunuz, gidip dersinize bakın!” “Hayır!” dedi, “Sen kesersin?” “Hocam, söz veriyorum kesmeyeceğim! Siz gidin, çıkaracağım..” dedim..

Fethullah Gülen Hocaefendi gitti, zaten yorulmuştu.. Balyozu aldım, gövdesine vura vura arabayı çökerttim.. Talebeleri çağırdım, arabayı yana ittik de ağaç açıkta kaldı..

Hocamı çağırdık; “Buyrunuz, ağacı kurtardık..” “Kestiniz mi?” dedi.. “Yok Hocam!” dedim..

Bir baktı arabaya, dedi “Araba?” ~ “Hocam!” dedim, “Ben canlıyı kurtardım.. Siz bana canlıyı kurtar dediniz..” “O arabayı yapacak usta var.. Eskisi gibi olur, merak etmeyin!”

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin canlıya verdiği önemi, bir ağacın kesilmesinden ya da dalının kırılmasından duyduğu ızdırabı burda gördüm.. Kestirmedi ağacı.. Sonra bir çarşaf istedi.. Getirdik, yırttık.. Toprağı çamur yapıp ağacın gövdesine bezle sardık.. Sebep; ağacın kabuğu soyulmuş, güneş alıp da ağaç kurumasın diye çare.. Sonra sabah-akşam suladık.. Ağaç toparlandı, Allah’ın izniyle..

Dört sene sonra pikniğe gittik.

Hocaefendi “ağaca bakalım” dedi…. devamını dinlemek için videoya tıklayınız…

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]