Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’deki uluslararası konferansta ‘Hizmet Hareketi’ konuşuldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen “Kültürlerarası ortamda sosyal iletişim yöntemleri: kıtalararası entelektüeller diyalogu” başlıklı uluslararası konferansta, Hizmet Hareketi konuşuldu.

Ukrayna’nın köklü üniversitelerinden, Kiev Borıs Grinçenko Üniversitesi’nde gerçekleşen konferans, Ukrayna Milli Eğitim Bakanlığı, Kiev Borıs Grinçenko Üniversitesi, Ukrayna-Türkiye “Syaivo” Kültür Merkezi, Diyalog Avrasya Platformu ve Ukrayna Kütüphaneler Birliği tarafından organize edildi.

Borıs Grinçenko Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ludmila Horuja açılış konuşmasında konferansa, Ukrayna, Belarus, Polonya, Hollanda, Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’dan ilim adamlarının katıldığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konferansa ilişkin özel açıklama yapan Horuja, “Bu bizim Ukrayna-Türkiye “Syaivo” Kültür Merkezi ve Diyalog Avrasya Platformu ile gerçekleştirdiğimiz ikinci ilmi araştırma konferansı. Entelektüelleri buluşturan bu konferanslar gerçekten enteresan ve verimli geçiyor.” dedi.

Konferansa Türkiye’den iştirak eden İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erkan Saka ise “Bölgeyi ilgilendirebilecek konular tartışıldı. Uluslararası ilişkilerden iletişime kadar çeşitli alanlarda sunumlar yapıldı. Ben de özellikle dijital dönüşümlerin gazetecilere, etkisi üzerinde konuştum. Her hocanın farklı bir perspektifi ve konuları var. Bölgesel denebilecek bir tartışma ortamı oluştu.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hizmet Hareketi’nin de örnek model olarak incelendiği konferansta Ukraynaca, İngilizce ve Rusça dillerinde 6 oturum yapıldı. Tebliğlerde; sosyal iletişim, sanal ortam, gazetecilerin mesleki eğitimi, Ukrayna’daki yayınevlerinin gelişimi, kültürlerarası iletişim açısından reklamcılık ve kütüphanelerin modernizasyonu gibi konular işlendi.

BELARUSLU AKADEMİSYEN HİZMET’İ ANLATTI

Belarus Devlet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Danil Dobrorodniy, bir sosyal etkileşim modeli olarak Hizmet Hareketi’ni anlattı. Danil Dobrorodniy, Hizmet Hareketi’nin 1960’lı yıllardaki başlayan oluşumu, tarihsel gelişimi, hâlihazırdaki konumu, sahip çıktığı değerler ve ideallerine ilişkin bilgi verdi.

Hizmet Hareketi’nin bütün yönleriyle katılımcılara aktaran Dobrorodniy, eğitim, medya, hayır işleri ve hareketin finansman boyutunu da detaylarıyla anlattı.

Konferansta ayrıca Ukrayna’da Hizmet Hareketi’nin yürüttüğü eğitim, tanıtım ve yardım faaliyetleri hakkında da akademisyenlere bilgi verildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]