Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin, Aşkabat’ı ziyaret etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edilen Pavlo Klimkin temasları çerçevesinde; Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ile görüştü.

Klimkin ile Meredov görüşmesinde eğitim başta olmak üzere iki ülke arasındaki; ticari, ekonomi, inşaat, ulaştırma, enerji kültürel ve insani işbirliği konuları görüşüldü. Taraflar mevcut işbirliğinin seviyesinden duyulan memnuniyeti dile getirerek geliştirilmesi konusunda uzlaştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin, Türkmenistan’da Ukraynalı şirketler tarafından yapımı sürdürülen projeler hakkında Türkmen üst düzey yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Konuk Bakan Klimkin, ziyareti sırasında Türkmenistan’da büyük ölçekli altyapı projelerinin üstlenen Ukrayna inşaat şirketi “Interbudmontaj” tarafından yapılan drenaj ve iletişim tüneli şantiyesini gezdi ve işçiler ile sohbet etti.

Aşkabat’taki Taras Şevçenko heykeline çiçek koyan Klimkin ayrıca, Türkmenistan’ın merhum ilk Cumhurbaşkanı Saparmurat Niyazov’un türbesini de ziyaret etti.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]