Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki ayrılıkçılar sandık başında

Ukrayna’nın doğusunda Donbas olarak adlandırılan bölgede kurulan sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) ile Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde (DHC) ayrılıkçılar yerel seçimler için sandık başına gidiyor.

LHC Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Sergey Kozyakov, vatandaşların seçime katılımının yüksek olduğunu yerel saat 12 itibariyle yüzde 18’inin oyunu kullandığını belirtti.

Sergey Kozyakov, seçimlerin sakin geçtiğini ve oy vermek isteyenlerin sayısı arttığı için sandıkların saat 22.00’ye kadar açık kalacağını açıkladı.

Öte yandan sadece Lugansk’taki 102 seçim bölgesinde oy verme işlemlerinin tam zamanında başladığı belirtildi.

Bugün Ukrayna’nın doğusunda yapılan seçimlerde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin başkanı ve Ulusal Konsey Milletvekilleri seçilecek. LHC başkan adayların arasında şimdiye kadar başkanlık yapan İgor Plotnitskiy, Sendika Federasyonu Başkanı Oleg Akimov, LHC Sağlık Bakanı İrina Ayrapetyan ve işadamı Viktor Penner bulunuyor. LHC başkanı görev süresi 4 yıl olacak.

Öte yandan, Ulusal Konsey’e girmek için Luhansk’a Barış, Lugansk Ekonomik Birliği ve Halk Birliği listesindeki milletvekili adayları yarışıyor. 50 sandalyeli LHC parlamentosuna girecek vekillerin görev süresi de 4 yıl olacak.

Çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 milyon 200 bin seçmenden 2 milyonu bölgede kaldı. Seçmenler, kurulan 417 sandıkta oy kullanırken çatışmalar nedeniyle bölgeden ayrılanlar ise internetten oy kullanabilecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]