Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da kurulan halk mahkemesi, tecavüz suçuna idam kararı verdi

Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı kurulan sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde (LHC) ilk ölüm cezası kararı verildi.

LHC’de kurulan halk mahkemesinde yapılan oylamada, tecavüzle suçlanan bir erkeğe ölüm cezası kararı çıktı. Karar bir salonda toplanan yaklaşık 300 Alçevsk Şehri sakinin el kaldırma yöntemiyle yaptığı oylamada alındı. Tecavüzden suçlu bulunan erkek silahla vurularak öldürülecek.

Mahkeme salonundan çekilen videoyu yayınlayan silahlı ayrılıkçılar basına yaptıkları açıklamada, videonun gerçek olduğunu iddia etti. Tecavüz suçundan mahkemeye çıkarılan bir diğer kişiye ise şerefiyle ölmesi için Ukrayna ordusu ile sıcak çatışmaların yaşandığı noktaya gönderilmesine karar verildiği bildirildi. Gözaltında tutulan hükümlülerin cezaları önümüzdeki günlerde yerine getirilecek.

“Hayalet Tugayı” Komutanı Aleksey Mozgovoy yaptığı açıklamada buna benzer mahkemelerin bundan sonra sık sık kurulacağını ifade etti.

Öte yandan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde de ölüm cezası 18 Ağustos tarihinde kabul edilen ceza kanunuyla yürürlüğe girmişti. Ceza kanuna göre kadınlar, reşit olmayan yada 60 yaşından büyük erkekler ölüm cezasından muaf tutulacak. Bunun yanı sıra idam cezasının af kapsamında, müebbet ya da 25 yıl hapse çevrilebileceği belirtiliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]