Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mevlüt Çavuşoğlu: Arap dünyasındaki değişim rüzgarları barış için fırsat

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Arap dünyasındaki değişim rüzgarlarının, Avrupa’ya komşu bölgelerde daha barışçıl, istikrarlı, demokratik ve refah içinde bir alan yaratılması bakımından büyük fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Odessa Ulusal Hukuk Akademisi’nde ‘‘Ukrayna Anayasası ve modern parlamenterlik’’ konulu uluslararası bir yuvarlak masa toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, demokratik dönüşüm yaşayan ülkelere yönelik olarak atılan adımlarda, Avrupa Konseyi’nin bu alandaki bilgi ve tecrübe birikiminin paylaşılmasının esas olduğunu, ancak tabiatıyla sonuçta ülkelerin kendi egemen tercihlerinin temel teşkil ettiğini vurguladı ve herhangi bir modeli dayatma gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

AKPM’nin “Demokrasi İçin Ortaklık” statüsüne değinen Çavuşoğlu, bu statünün, Avrupa’nın güney komşularının Arap dünyasındaki devrimler ile sarsılmasından bir yıl önce kabul edilmiş olmasının vizyon sahibi bir yaklaşımı ortaya koyduğunun da altını çizdi. Çavuşoğlu şöyle devam etti: ‘‘İnsan hakları, insanlık onuru ve demokrasi sadece Tunus ve Kahire sokaklarında slogan olarak veya Facebook ve Twitter’da sohbet konuları olarak kalmamalıdır. Bu söylemlerin eylemlere dönüştürülmesi zorlu bir görevdir ve bu görevi gerçekleştirmek için zihinlerin, davranışların ve uygulamaların değiştirilmesi gerekmektedir’’.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]