Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kültür

Ukrayna Kültür Bakanı Oleksandr Tkaçenko istifa etti

Tkaçenko, sosyal medya hesapları üzerinden istifa mektubunu paylaştı.

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkaçenko bir istifa mektubu yazarak Ukrayna Parlamento başkanlığına verdi.

Tkaçenko, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün bir istifa mektubu yazdım. Nedeni ise Devlet Sineması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı Kültür Bakanlığının izni olmadan alındı” dedi.

Konuya ilişkin hazırladıkları raporu Parlamento Başkanı Ruslan Stefançuk’a gönderdigini ifade etti.

Tkaçenko, “Devlet Sinemasını, Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanlığı’ndan alıp Bakanlar Kurulu’na devretmek mantıksız.” diye yazdı.

Kültür bakanlığının 2022 yılı bütçesinden alacağı payı oldukça az ve kabul edilmez olduğuna dikkat çeken Tkaçenko, istifa kararı 10 Kasım’da aldığını belirtti.

Ağustos 2008’den Ağustos 2019’a kadar Tkaçenko, 1+1 Medya Grubunun Genel Müdürüydü. 29 Ağustos 2019 – 4 Haziran 2020 – iktidardaki “Halkın Hizmetkarı” partisinden milletvekili olarak parlamentoya girdi. Mecliste İnsani Yardım ve Bilgi Politikası Komitesi Başkanlığı yaptı. 4 Haziran 2020’de ise Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı olarak atandı.

Muhabir: Yunu Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]