Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, AKBK Dönem Başkanlığı’nı Ukrayna’ya devredecek

Türkiye, 10 Kasım 2010 tarihinde üstlendiği Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı’nı 11 Mayıs’ta Ukrayna’ya devredecek.

Dönem Başkanlığı’nın devir-teslim töreninin de gerçekleştirileceği Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 121’inci toplantısı 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Çırağan Palace Kempinski Oteli’nde düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun evsahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkenin yanı sıra AK nezdinde gözlemci statüsüne sahip 5 ülkenin dışişleri bakanları ve Avrupa Konseyi’nin önde gelen yetkilileri davetli olarak katılacak.

Toplantıda, Avrupa Konseyi’nin Avrupa’nın demokratik istikrarının sürdürülebilmesi açısından oynamakta olduğu rol ve bu çerçevede temsil ettiği ilkeler ve bağlayıcı taahhütler ile etkin denetim mekanizmalarının önemine dikkat çeken, aynı zamanda ileriye yönelik hedefleri belirleyen “İstanbul Bildirisi”nin kabul edilmesi öngörülüyor.

Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: ”Sayın Bakan’ımızın inisiyatifi ile AK Genel Sekreteri ile birlikte oluşturulan Seçkin Kişiler Grubu tarafından hazırlanan, 21’inci yüzyıl Avrupasında birlikte yaşamayı geliştirme ve hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadeleye yönelik saptama ve tavsiyeleri içeren raporun, öncelikle toplantıdan önceki akşam düzenlenecek çalışma yemeğinde, ardından da Bakanlar Komitesi toplantısında ele alınması öngörülmektedir. Seçkin Kişiler Grubu tarafından hazırlanan raporda yer alan hususların İstanbul Bildirisi’ne de yansıtılması amaçlanmaktadır. Ayrıca toplantı marjında, Avrupa Konseyi Kadına Karşı ve Ev İçi Şiddetle Mücadele ve Bunun Önlenmesi Sözleşmesi imzaya açılacaktır. İmza töreni 11 Mayıs tarihinde saat 09.00’da Çırağan Palace Kempinski Oteli’nde yapılacaktır. AK Bakanlar Komitesi toplantısının bitiminde Sayın Bakanımız tarafından, Dönem Başkanlığını devralacak Ukrayna Dışişleri Bakanı ve AK Genel Sekreteri ile birlikte düzenlenecek basın toplantısında, altı ay süreyle yürüttüğümüz dönem başkanlığının değerlendirmesi de yapılacaktır.” denildi.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]