Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Beyaz Saray’dan Dil ve Kültür Festivali öğrencilerine özel ağırlama

Beyaz Saray, 13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında ABD’ye gelen öğrencileri özel olarak ağırladı. Yetkililerinin daveti üzerine Beyaz Saray’a gelen gençler, çalışanlardan bilgi aldı. Öğrenciler, yetkililerin talebi üzerine küçük bir gösteri de yaptı.

150 ülkeden 2500 öğrencinin katıldığı Kültür Festivali’nin başkent Washington’daki programı, Başkanlık Parkı, tarihi Warner Tiyatrosu ve ABD Kongresi’nde düzenlenen gösterilerin ardından öğrencilerin Beyaz Saray’a gerçekleştirdiği özel ziyaretle son buldu.

Öğle saatlerinde ABD Başkanı’nın ikametgâhına giriş yapan öğrencilere yakın ilgi gösteren Beyaz Saray yetkilileri, turun ardından çalışmalarını anlattı. Azerbaycanlı Ayhan Halili, Güneydoğu yöresinden ‘Mardin Güzeli’ adlı türküyü seslendirdi.

Dünyanın dört bir tarafından Washington’a gelen öğrenciler, ziyaretin ardından Beyaz Saray önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Festivale Sırbistan’dan katılan Türkçe öğretmeni ve Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Sırbistan sorumlusu Kenan Zukorliç, ABD’de öğrencileriyle birlikte çok güzel 12 gün geçirdiklerini söyledi. Beyaz Saray’ı da bünyesinde barındıran Başkanlık Parkı, Warner Tiyatrosu ve ABD Kongresi’nde çok başarılı programlar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Zukorliç, gördükleri ilgiden hem kendilerinin hem de öğrencilerin büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Beyaz Saray’da güzel bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Zukoriç, öğrencilerinin içeride geleneksel kıyafetlerleriyle küçük bir gösteri sunduğunu anlattı.

Programa Azerbaycan’dan katılan Ayhan Halili ve Nihad Orujov Beyaz Saray’ı gezme imkanı buldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Yetkililer tarafından özel olarak davet edilmenin kendilerini gururlandırdığını belirten öğrenciler, hayatları boyu unutamayacakları bir hafta geçirdiklerini ifade etti.

Sırbistan’dan gelen Tanya Filipoviç ise ABD’de harika bir tecrübe yaşadığını dile getirdi. Kendisine bu fırsatı sağlayanlara minnettar olduğunu söyleyen Tanya Filipoviç, Beyaz Saray’ı çok beğendiğini belirtti.

13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali bu yıl 18 dünya başkentinde kutlanıyor.

WASHINGTON – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]