Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusların yüzde 32’si Ukrayna’yı düşman görüyor

Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTsIOM) yaptığı ankete göre Rusların; sadece yüzde 1’i Türkiye’yi dost ülke olarak gördüklerini açıklarken komşu ve kardeş Ukrayna’ya düşmanlık giderek artıyor. Anket 20-21 Eylül tarihlerinde, 42 bölgede bin 600 kişi ile görüşülerek yapıldı.

VTsIOM’un yayınladığı ankete göre Ruslar için en dost ülke yüzde 51’le Çin, yüzde 32 ’le Belarus ve yüzde 20 ile Kazakistan. Hindistan’ın yüzde 9’la dördüncü sırada yer aldığı listede, Brezilya ve Küba yüzde 4, Arjantin yüzde 3 ve Almanya, Ermenistan, Moğolistan, Güney Kore yüzde 2 tarafından dost ülke olarak tanımlandı.

Ankete göre Rusların sadece yüzde 1’i Türkiye’yi dost olarak tanımladı.

EN DÜŞMAN ÜLKE ABD

Ankette vatandaşlara düşman ülkeler de soruldu. ABD’nin yüzde 73’le başı çektiği listede, Ukrayna yüzde 32 ve AB ülkeleri yüzde 10’la düşman sıralamasında liste başında yer aldı.

İtalya yüzde 9, Polonya yüzde 6, Kanada ve Fransa yüzde 3, Japonya yüzde 2, Gürcistan ve Baltık ülkeleri yüzde 1 tarafından düşman olarak görülüyor.

Türkiye ise düşman ülke kategorisinde yüzde 1’in de altında yer aldı.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]