Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da tampon bölge anlaşması imzalandı

Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ile Kiev arasında “tampon bölge” oluşturulmasına yönelik anlaşma imzalandı.

DPR lideri Aleksandr Zaharçenko, tampon bölge oluşumu ile ilgili anlaşmanın imzalandığını, Kiev güçlerinin Peski dahil çeşitli yerleşim yerlerini boşaltacağını söyledi. Zaharçenko, Kiev güçlerinin Mariupol, Slavyansk ve Kramatorsk’ta etkinliğini sürdüreceğini ifade etti.

Ukrayna’nın doğusunda kalıcı barışın sağlanması için çalışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko gerektiğinde ayrılıkçı bölge Donetsk ve Lugansk’a müdahale için ordunun hazır olması emrini verdi.

Minsk’te imzalanan ateşkes çerçevesinde bölgenin özerk bir yapıya kavuşması, sosyal tesislerin imarı ve yerel seçimlerin yapılması için çalışmalar sürüyor. Ukrayna’nın Rusya sınırına AGİT gözlemcileri yerleştirilirken, insani yardım çağrısı yapılıyor.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma ise kabul ettiği bir deklarasyonla BM, AGİT, Avrupa Konseyi ve diğer uluslar arası toplumdan Ukrayna’nın doğu bölgesi Donbas’ta işlenen insani suçların araştırılmasını istedi. Duma’da bulunan tüm partilerin desteği ile kabul edilen ortak deklarasyonda, Kiev yönetiminin politikaları nedeni ile tehdit altında olan bölge halkının korunması için harekete geçilmesi istendi.

Moskova, bölgede yaşanan insanlık suçlarından sorumlu olan tüm Ukraynalı yetkililerin yargılanması ve gerekli cezaları alması talep edildi. Deklarasyonda Kiev’e sağlanan askeri desteğin ülkede barış sürecini bozabileceği ve şiddeti körükleyebileceği uyarısı yapıldı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]