Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Teafuken; Metalist Harkiv: 1 – Trabzonspor: 2

Stat: Arena Lviv

Hakemler: Tom Harald Hagen, Dag-Roger Nebben, Jan Erik Engan (Norveç)

Metalist Harkiv: Goryainov, Villagra,Torsiglieri, Pshenychnykh, Gueye, Bolbat (Dk. 80 Radchenko), Xavier (Dk. 90+2 Kulakov), Krasnopyorov, Kobin, Homenyuk, Jaja (Dk. 82 Rebenok)

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Salih Dursun (Dk. 71 Mehmet Ekici), Constant, Sefa Yılmaz, Waris (Dk. 82 Yusuf Erdoğan), Cardozo (Dk. 57 Yatabare)

Goller: Dk. 25 Constant, Dk. 90+3 Papadopoulos (Trabzonspor), Dk. 61 Homenyuk (Metalisk Kharkiv)

Sarı kartlar: Dk. 71 Constant, Dk. 79 Papadopoulos (Trabzonspor), Dk. 88 Kobin (Metalist Kharkiv)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda mücadele eden Trabzonspor deplasmanda Metalist Kharkiv takımını uzatmada attığı gol ile 2-1 mağlup etti.

Avrupa’da tam 14 maçtır yenilmeyen Karadeniz temsilcisi bu geleneğini Ukrayna deplasmanında da sürdürdü. Ukrayna’nın içerisinde bulunduğu savaş nedeni ile Lviv şehrinde oynanan karşılaşmada Trabzonspor’a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Constant ve 90+3. dakikada Papadopoulos kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golünü ise 61. dakikada Homenyuk attı.

İkinci yarıda taraftar desteğini de arkasına alarak maça başlayan ev sahibi ekip 61. dakikada Homenyuk’un kafa golü ile skorda dengeyi sağladı: 1-1.

46. dakikada Jaja’nın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

50. dakikada Constant’ın pasında, soldan ceza alanına hareketlenen Sefa Yılmaz’ın şutunda, top üstten auta çıktı.

54. dakikada Villagra’nın soldan yerden pasında, yakın mesafede uygun durumdaki Homenyuk önünden geçen topa dokunamayınca, önemli bir fırsattan yararlanamadı.

61. dakikada Metalist Harkiv, beraberliği sağladı. Villagra’nın soldan ortasında, Kobin kafa ile topu arka direkteki Homenyuk’a doğru çıkardı. Bu futbolcu da kafayla topu kaleci Onur Recep Kıvrak’ın üzerinden filelerle buluşturdu: 1-1

76. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici’nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Yatabare’nin vuruşunda kaleci Goryainov, meşin yuvarlığı kontrol etti.

90. dakikada gelişen Metalist Harkiv’in atağında Kobin’in sağdan ortasında, penaltı noktasında Villagra’nın yerden şutunda, kaleci Onur Kıvrak iki hamlede topu kontrol ederek gole izin vermedi.

90+3. dakikada Trabzonspor tekrar öne geçti. Bu dakikada Constant’ın kullandığı serbest atışta, Yatabare’nin kafa ile aşırdığı topu kale sahası içinde Papadopoulos tamamlayarak, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşma da bu golün ardından sona ererken, Trabzonspor, sahadan 2-1’lik üstünlükle ayrıldı ve grup maçlarına galibiyetle başladı.

MAÇTAN NOTLAR:
UEFA Avrupa Ligi L grubu ilk maçında dün Metalist ile karşılaşan Trabzonspor’da teknik Direktör Vahid Halilhodzic bir sürpriz yaptı.

Daha önce bu karşılaşmada oynamasının zor olduğu söylenen Paraguaylı yıldız oyuncu Cardozo ilk 11’deki yerini aldı. Boşnak teknik Adam Fenerbahçe maçında şans verdiği Yatabare’yi ise yedek kulübesine çekti.

Karşılaşmaya Ukrayna’lı taraftarlar ilgi göstermedi. 35 bin kişilik Lviv Arena stadyumunda 7 bin taraftar maçı izledi. Bordo mavili ekibin başkanı İbrahim Hacıosmanoglu ve bazı yöneticiler karşılaşmayı takip edenler arasında yer aldı.

Karşılaşmanın hemen öncesinde Eski Ukraynalı futbolcu Andriy Gusin için saygı duruşunda bulunuldu. Eski Dinamo Kievli futbolcu için Ukraynalı taraftarlar ulusal marşlarını söylediler. Ancak maçın Norveçli hakemi marşın bitmesini beklemeden karşılaşmayı başlattı.

YUNUS ERDOĞDU | LVİV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]