Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Suriye’de kanlı yeni anayasa referandumu: 29 ölü

Suriye’de yönetim karşıtı gösteriler devam ederken yeni anayasa için de referandum düzenleniyor. Yönetim halka oy kullanma çağrısında bulunurken, muhalifler boykot çağrısında bulunuyor.

Yönetime karşı ayaklanmaların 11’inci ayına girdiği ve ölü sayısının 8 bini geçtiği Suriye’de oy kullanma işlemi sabah saat 07.00’de başladı. Şiddet olaylarının devam ettiği ülkede referanduma katılımın az olacağı ifade ediliyor, yönetim halka sandığa gitme çağrısında bulunurken, muhalifler ise halkın oy kullanmamalarını isteyerek boykot çağrısında bulunuyor.

Suriye’de 14 milyon 600 bin seçmenin yüzde kaçının referanduma katılacağı merak ediliyor.

Yönetim karşıtı gösterilerin yanı sıra bugün yeni bir anayasa için referandumun düzenlendiği Suriye’de ölü sayısının 29’a yükseldiği bildirildi. Suriyeli aktivistler, Hama, Humus, Halep, İdlib ve Dera’nın yanı sıra ülkenin bir çok bölgesinde yönetim karşıtı ve yeni anayasa karşıtı gösterilerin yapıldığını belirtti.

Aktivistler, ordunun operasyonları ve güvenlik güçlerinin saldırıları sonucu şu ana kadar ülke genelinde 29 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölenlerin 17’sinin Humus, 8’inin Hama’dan olduğu, Maaret Nouman, Eelma, Um Velid ve Nava kasabalarında da birer kişinin öldüğü belirtildi.

Öte yandan aktivistlerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde bir çok kente yönetim karşıtı gösterilerin yapıldığı dikkat çekiyor. Göstericiler Esed’in ve yeni anayasa referandumu aleyhine sloganlar atıyor. Görüntülerde ayrıca Dera’nın Busra El Şam kırsalında halkın referandumu boykot ederek dükkanlarını kapattıkları görülüyor.

İdlib’te ise muhalifler, çektikleri görüntülerle yönetimin halkı zorla oy kullandırdığını mizansen bir şekilde anlatıyor. Çekilen görüntülerde kendilerine silah doğrultulmuş şahıslar sırayla oy kullanıyor. Kullandıkları oyları ise yan tarafta bulunan büyük bir çöp kutusuna atıyor.

BOSTAN CEMİLOĞLU | ŞAM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]