Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna’da okullar barış temennileriyle açıldı

Daha sonra öğrencilerce hazırlanan şiir ve dans gösterileri seyredildi.

Ukrayna’nın doğusunda Nisan ayında başlayan çatışmaların gölgesinde 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi başladı. Sıcak çatışmaların yaşandığı; Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bazı şehirlerinde ise okulların ne zaman açılacağı bilinmiyor.

Ukrayna’nın Başkenti Kiev’de, Türk ve Ukraynalı müteşebbislerce 2001 yılında açılan, Uluslararası Meridyen Okulu da, 1 Eylül Bilim Günü heyecanın yaşandığı mekânlardan birisi oldu.

Okul bahçesinde yapılan törende öğrenci velileri çocuklarını okuldaki ilk gününde yalnız bırakmadı.
Ukrayna mili marşının okunması akabinde ise ülkedeki olaylarda hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Öğrencilere başarılı, barış ve huzur dolu bir eğitim yılı dileyen, Meridyen Okulu Genel Müdürü burada yaptığı konuşmada; “Bilim günümüz herkese hayırlı olsun. Umut ediyorum bu sene diğer senelerden çok daha başarılı bir sene geçiririz. Yine ümit ediyorum ki ülkelerimizde yaşanan problemler son bulur geleceğe daha güvenli ve emin adımlarla ilerleriz.” dedi.

Daha sonra öğrencilerce hazırlanan şiir ve dans gösterileri seyredildi.

Okulun en küçük öğrencisinin yeni eğitim öğretim döneminin ilk zilini çalması ile öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldı.

Ukrayna’da ikamet eden Türk veliler de okulun ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmadı. Veliler; “Meridyen okulunu bulunmaz bir nimet.” şeklinde değerlendirirken, sınıfları dolduran Ukraynalı ve Türk öğrenciler okullarını çok sevdiklerini dile getirdi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]