Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’yı protesto etmek için Jirinovski meclise albay üniformasıyla geldi

Ukrayna’nın doğu bölgesinde silahlı operasyon ilan etmesine Rusya’dan ilk “askeri” tepki aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski’den geldi.

Komando albayı üniformasıyla Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’ya gelen Jirinovski, kürsüye çıkarak Ukrayna’nın adımlarını sert eleştirdi. Jirinovski, Ukrayna’nın silah operasyonu ilan etmesine karşılık albay üniformasını giydiğini kaydetti. Rus politikacı, “Bugün yasal hakkım olan Albay üniformasını giydim. Çünkü askeri junta Kiev’de elbiselerini değiştirdi. Turçinov (Ukrayna cumhurbaşkanı vekili) ve diğer eski sivil isimlere kamuflaj üniforması dağıtıldı.” dedi.

Ukrayna’da “Maydan” harekatının ABD tarafından oluşturulduğunu savunan Jirinovski, Batı’nın siyaseti yüzünden sokaklarda sivil insanların hayatını kaybettiğini iddia etti.

2012 yılında da 23 Şubat Vatanın Savunucuları Günü vesilesiyle Moskova’da yapılan gösteride albay rütbeli askeri elbise ve kalpakla kürsüye çıkan Jirinovski, “Bu Albay rütbesini alnımın teriyle kazandım. Ben eski Sovyet ordusu subayıyım ve ülkenin en gergin noktası Kafkaslar’da hizmet ettim.” ifadelerini kullanmıştı.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]