Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Mücahit Değirmenci: Ukrayna’da tehdit altındayız

Ukrayna'da mafya ve MİT, Gülen Hareketi mensuplarının peşine düştü…

Ukrayna’da son dönemde Erdoğan Rejiminin muhaliflerine yönelik kaçırma ve saldırıların artmasını değerlendiren eğitimci Mücahit Değirmenci, Uluslararası Meridyen Eğitim kurumlarında çalıştığı için
kimliği belirsiz kişilerce takip edildiğini söyledi.

Maruz kaldığı baskıları Ukrayna Haber’e anlatan Değirmenci, “Rusya’nın Kırım’ı işgalinin ardından, Kiev’de faaliyet göstermeye başlayan Vernadskiy Tavriya Milli Üniversitesi’nde Türkçe dersleri vermekteyken üniversite idaresine fotoğrafım gösterilerek işime son verilmesini istedi. Benim işten çıkarıldığım takdirde yardım sözü verdiler. Ben işten çıkarıldıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), üniversiteye maddi yardımda bulundu. Öğrencilerim çok istemelerine rağmen derslerimden alıkonuldum.” dedi.

“PASAPORTUMU İPTAL ETTİLER”
Türkiye Kiev Büyükelçiliği‘nin, muhaliflerin hiçbir işlemini yapmadığına dikkat çeken Değirmenci, Avusturya’da Viyana Başkonsolosluğuna vekaletname talebinde bulunduğunda da benzer muamele karışlaştığını ifade etti.

Değirmenci: “Görevli memur pasaportumun iptal edildiğini, kendilerine teslim etmem gerektiğini ve benim adıma düzenleyecekleri seyahat belgesiyle Türkiye’ye gitmem gerektiğini söyleyerek hiç bir işlemimi yapmadı.” şeklinde konuştu.

AZERBAYCAN MAFYASI UKRAYNA’DA GÜLENCİ AVINA ÇIKTI
Azerbaycan’ın en acımasız suç örgütü elebaşlarından birisi olarak bilinen “Lotu Guli” lakaplı Nadir Salifov ve çetesi Ukrayna’daki Gülen sempatizanlarına savaş açtığı açıkladı.

Azerbaycan’da yayın yapan haber sitelerinden milli.az’ın Ulusal Haber Ajansı’na dayandırarak verdiği haberde İstanbul’da yaşayan ve Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna’daki etkinliğiyle bilinen suç örgütü lideri “Lotu Guli” lakaplı Nadir Salifov’un, Fethullah Gülen’in Türkiye’deki destekçilerine karşı savaş açtığı bildirildi.
Haberde Nadir Salifov’un, “Türkiye’de ve tüm eski Sovyet mekanında Gülencilerle amansız mücadeleye başlıyoruz” sözlerine yer verildi.

MİT, UKRAYNA’DAN İKİ KİŞİ KAÇIRDI
Ukrayna’daki kaçırma operasyonlarına hız veren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) iş adamı Salih Zeki Yiğit ile gazeteci Yusuf İnanı kaçırarak Türkiye’ye götürdü.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sınır ötesi operasyonlarının devam edeceğini söyledi.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]