Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Trump’ın ‘Gülen iade edilsin’ diyen Rusya yanlısı danışmanı Flynn istifa etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn istifa etti. Beyaz Saray Başkan Trump’ın bu göreve geçici olarak emekli General Joseph Kellogg’u atadığını bildirdi.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan 58 yaşındaki emekli General Michael Flynn, “Fethullah Gülen’in iade edilmesi gerektiği” düşüncesini savunduğu makalesi ile Türkiye kamuoyunun gündemine gelmişti.

Ancak, Flynn’ın Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile geçen aralık ayında yaptığı bir telefon görüşmesinde Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar konusunda görüştüğü ve daha sonra başta Başkan Yardımcısı Mike Pence olmak üzere bazı yetkililere bu konuda yanlış bilgi aktardığı iddia ediliyor.   

Flynn‘ın Rus Büyükelçisi ile yaptığı görüşmelerle gündemdeydi. Beyaz Saray Flynn’in Rus Büyükelçisi ile bağlantı içinde olduğunu doğruladı.

Flynn istifa dilekçesinde istemeden yanlış bilgi aktardığını ve tüm kariyeri boyunca onurlu ve doğru tavır aldığını belirtti. Michael Flynn sürekli olarak Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinden ve IŞİD’e karşı ortaklaşa mücadeleden yana tavır aldığını da açıkladı. Başkan Trump 2016 yılının Şubat ayında Flynn’i güvenlik danışmanı olarak atamıştı.   

Başkan Trump’ın seçim kampanyaları sırasında da Michael Flynn’ın Rusya ile yakın ilişkiler içinde olması ABD’deki bazı çevrelerde şaşkınlık yaratmıştı. Flynn 2015 yılının sonunda Russia Today adlı Rus devlet televizyonunun yıldönümü kutlamasına katılmış ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in yanında görüntülenmişti.

Flynn, siyasetteki bazı aşırı görüşleri ve İslam karşıtlığı nedeniyle sürekli eleştirilere maruz kalmıştı.

Beyaz Saray‘dan yapılan açıklamada Flynn’in yerine geçici olarak 72 yaşındaki eski Vietnam gazisi emekli General Keith Kellogg’un atandığını bildirdi. Kellogg daha önce Trump’ın geçici hükümet kadrosunda da yer almıştı.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]