Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırımoğlu: Poroşenko döneminde Türkiye ile Ukrayna ilişkileri daha sıkı olacak

Kırım Tatarlarının efsanevi lideri, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu), Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun seçilmesini Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirdi.

Petro Poroşenko’nun parlamentodaki yemin töreninde yaptığı konuşmayı olum bulduğunu söyleyen Cemiloğlu; “Vaatleri çok güzeldi. İnşallah yerine getirecektir. Bizim için en önemli konu toprak bütünlüğüdür. Biliyorsunuz; Kırım Yarımadası bizim tarihi vatanımız ve Rusya’ya katıldı. Ama bu toprağın yeniden serbest bırakılması ve Ukrayna toprağı olması için gerekli tedbirleri alacağını da söyledi.” dedi.

Poroşenko’nun birçok aday içerisinden öne çıkarak ilk turda seçimi kazanmasının, Ukrayna tarihinde bir ilk olduğuna dikkat çeken Mustafa Cemiloğlu, Poroşenko’nun, Kırım Tatar halkının sorunlarını iyi bildiğini ekledi.

UKRAYNA’NIN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR

Poroşenko ile kısa süre önce Türkiye’ye gittiklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüklerini dile getiren Mustafa Cemiloğlu, Poroşenko döneminde Türkiye ile Ukrayna ilişkilerinin daha sıkı olacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesine ilişkin ise Kırımoğlu; “Baş başa ayrı bir görüşmemiz olmadı. Obama’nın Avrupa ziyaretinde 7-8 dakika ayaküstü konuştuk. Ben son dönemde (Obama’nın) konuşmalarında Kırım’ın arka planda kalmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. (Obama) ‘Kesinlikle öyle değil Kırım’ı işgalden kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Mutlaka, Kırım yine Ukrayna toprağı olacaktır’ dedi.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın Türkiye’nin desteğine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kırımoğlu, Poroşenko’nun Türkiye’ye ilişkin; “Türkiye, Ukrayna ve Rusya kardeş ülkeler diyorlar, ama aslında öyle değil bizim için şimdi Türkiye daha kardeş.” sözlerini hatırlattı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]